» Olaszország

» Olaszország » Lombardia » Milánó


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A milánói királyi palota. egykor a Habsburgok városi palotájaként, majd lombardiai rezidenciájukként szolgált. Később a Savoya-ház tulajdonában állt. Ma a hatalmas épület nagy része művészeti kiállítások bemutatására szolgál.
Az egykori királyi palota, a Palazzo Reale szép, arányos épület, széles, klasszicista stílusú homlokzattal és két oldalszárnnyal.

Eredetileg bírósági épület, a Broletto Vecchio állt itt, amely 1311-ben a Viscontiak birtokába került. Azzone 1330 és 1336 között a hercegi udvartartás céljaira palotát emeltetett a helyébe. Ebből az épületből ma is látható néhány művészi kettős alak.

1386-ban, amikor a dóm építése elkezdődött, a palota egy részét lebontották. A következő évszázadokban a Sforza-kastély lett a hercegi rezidencia, és a Dóm téri rezidencia átmenetileg elvesztette egykori jelentőségét.

Később volt színház, tartottak itt operaelőadásokat is. Mai klasszicista formáját az épület 1771 és 1778 között nyerte el, Piermarini tervei szerint, és ekkor lett Habsburg Ferdinánd székhelye.Tartomány:Lombardia
Település:Milano
Cím:Milánó Piazza del Duomo, 12
GPS: 45° 27′ 47.16155″, 9° 11′ 28.12178″
Honlap: http://www.palazzorealemilano.it/wps/portal/luogo/palazzoreale

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward