» Olaszország

» Olaszország » Umbria » Umbria


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Todi Umbria egyik gyönyörű középkori városkája.


Todi pompás középkori városa tökéletes példája azoknak az emberi léptékű reneszánsz városoknak, amelyek minden utcasarkon szuggesztív kilátással kápráztatják el a látogatókat.

Az óváros központjában álló Todi középkori műemlékeinek többsége a lenyűgöző fallal körülvett Piazza del Popolo köré csoportosul.

Monastero delle Lucrezie kolostorából gyönyörű kilátás nyílik a városra.

Santa Maria della Consolazione

Az egyik domboldalon található a Santa Maria della Consolazione zarándoktemplom építése 1508-ban kezdődött, a reneszánsz egyik fő alkotása. 

Beverly Pepper Szoborpark

Beverly Pepper (1922–2020), amerikai festő és szobrász, Todi díszpolgára.

A Beverly Pepper Park az 20 Beverly Pepper szoborból álló utat kínál, amely összeköti a Santa Maria della Consolazione templomot a történelmi központtal.

Különböző anyagokból (vas, rozsdamentes acél, kő) készült monumentális művekről van szó, amelyek az amerikai művész karrierjét 1960 és 2000 között jellemzik.

A város két fő pontjának összekapcsolásával a park lehetővé teszi a látogatók számára, hogy teljes mértékben élvezhessék a műalkotások, a táj, a műemlékek és a város kölcsönhatását.

Beverly Pepper szobrokat készített a Park számára, az úgynevezett "lunettákat", amelyeket a Trasimeno-tó kőfejtőiből származó helyi kőből készített. A lunettek olyan panorámás pontok, ahol megállva megcsodálhatjuk a műveket és a tájat.

Ingyenes belépés.Tartomány:Umbria
Cím:Todi
GPS: 42° 46′ 56.79624″, 12° 24′ 22.51944″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward