» Ausztria

» Ausztria » Burgenland


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Forchtenstein (Fraknó) Burgenlandban 300-746 méterrel a tengerszint felett helyezkedik el. Leghíresebb látnivalója Fraknó vára.


Forchtenstein (Fraknó) 300-746 méterrel a tengerszint felett helyezkedik el. A településre és a régióra a legszebb kilátás a Rozália-hegység csúcsáról nyílik, ahol egy csodálatosan szép, barokk főoltáráról híres Szent Rozália - kápolna is található.

LÁTNIVALÓK FRAKNÓBAN

Túra- és kerékpárutak. Forchtensteinban és környékén remekül kiépített és kitáblázott túraösvények, valamint kerékpár- és hegyi kerékpáros útvonalak széles hálózata várja a sportosabb látogatókat.

Mária - zarándokút. Mindenképp érdemes felkeresni a plébániatemplomot a szent lépcsővel, a Kálvária-hegyen található három keresztet, a Szent Rozália-kápolnát és a Nagyboldogasszony tiszteletére felszentelt római katolikus templomot is, amelyek közvetlenül a zarándokútvonalon helyezkednek el.

Fraknó vára. (részletek)

Rozália-kápolna. Kerékpárral feltekerhetünk a csodás vörösfenyőkkel övezett szerpentinen a Rozália kápolnáig is, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a Fertő-tóra és Fraknó várára. (részletek)

Fürdőtó. Remek kikapcsolódást ígér a város határában található mesterséges fürdőtó 50 m hosszú vízicsúszdával. A kitűnő vízminőségű fürdőtó partján játszótér is található. (részletek)

Hüllőkert. (részletek)

Fesztiválok. Forchtensteinban az év során számos fesztivál és ünnep kerül megrendezésre, amelyek közül a legismertebb a vár előtti téren rendezett gesztenyeünnep (október 2. vasárnapján) és a várban felállított adventi vásár (november végén).Tartomány:Burgenland
Település:Forchtenstein
GPS: 47° 42′ 41.33376″, 16° 20′ 34.60056″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward