» Olaszország

» Olaszország » Umbria » Umbria


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A csoki múzeum megtekintése után a gyár üzletében minden kapható, ami Gombóc Artúr listáján szerepel!


A Perugina csokigyár 1907-ben jött létre, ekkor még csak egy kis bonbonkészítő műhely volt a történelmi belvárosban. A műhely termékeinek népszerűsége azonban akkora volt, hogy már 1913-ban egy kisebb manufaktúrát építettek a város határában.

A gyár leghíresebb termékét, a Bacio di Perugia-t 1922-ben az egyik alapító felesége, Luisa Spagnoli alkotta meg az étcsokoládé és a gianduia (mogyorós csokoládé) maradékaiból, és először formája alapján "cazzotto"-nak, azaz ökölnek nevezte el. Nem egy romantikus név egy csokoládénak, ezért változtatták meg a nevet Bacio-ra, csókra. A dobozokon látható képet Federico Seneca, egy futurista festő tervezte, és az ő ötlete volt a csomagolásba bújtatott kis idézet is.

A múzeumot 1 óra 15 perces vezetés keretében lehet megtekinteni. A vezetés a múzeum mellett a gyárlátogatást is tartalmazza.

Belépő 2015: 9 euró/fő, kedvezményes 7 euró (13-17 év), 4 euró (6-12 év)

Perugia-ban rendezik meg minden év október közepén az Eurochocolate fesztivált, amely Olaszország egyik legnépszerűbb fesztiválja és Európa legnagyobb csokifesztiválja. 2006-ban a fesztiválra készült a világ legnagyobb bonbonja, egy gigantikus Bacio, amely 215 cm magas, 716 cm átmérőjű és több mint 7500 kg súlyú volt.Tartomány:Umbria
Település:Perugia
Cím:Perugia, Van San Sisto
GPS: 43° 4′ 52.75819″, 12° 20′ 14.06479″
Honlap: http://www.perugina.it

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward