» Ausztria

» Ausztria » Salzburg » Salzkammergut


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Traunsee a salzkammerguti tóvidék egyik legszebb tava. A tó legnagyobb városa Gmunden, felette magasodik a 1.004 m magas Grünberg.


Az hegytetőre közlekedő kabinos felvonó, a Green Mountain nemrég megújult. A két új zöld kabin nemcsak 60 személyt tud szállítani, hanem babakocsikat és kerékpárokat is.

A hegyállomáson (Grünberg 1.004 m) kellemes sétákat tehetünk, bobozhatunk a Grünberg Flitzer-rel (részletek), és kalandjátszótér is várja a kisebbeket.

A hegyállomástól tanösvény vezet a 894 méter magasan fekvő Laudachsee-hez, ami babakocsival is megközelíthető. A túra a Grünberg felvonó hegyi állomásától indul és nagyjából egy óráig tart a tóhoz és vissza. Aki szeretné meg is kerülni a tavat, annak további negyven percet kell bekalkulálnia. A széles túraút és a szomszédos, 1691 méter magas Traunstein-hegyre nyíló csodás kilátás teszi igazán különlegessé ezt a túrát.

Új attrakció a köralakú, emeletes lombkoronaösvény a hegyállomáson, amely kilátóként is funkcionál.

A Traunsee 191 méteres mélységével Ausztria legmélyebb tava.

Gmunden porcelángyártásáról híres, amely jellegzetes zöld-fehér színű kerámiáiról is ismert. A városka a Monarchia idejében kedvelt nyaralóhely volt, amiről számos villa tanúskodik. Az álomesküvők helyszíneként számon tartott Seeschloss Ort kastélya a televízióból is ismerős lehet sokak számára.Tartomány:Salzburg
Település:Gmunden
GPS: 47° 55′ 6.204″, 13° 47′ 57.588″
Honlap: http://www.gruenberg.info

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward