» Ausztria

» Ausztria » Oberösterreich » Salzkammergut

Traunkirchen - Az erő misztikus szigete


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A történelmi épületekkel és lenyűgöző hegyi háttérrel jellemezhető idilli Traunkirchen-félsziget mindig is inspirációt és menedéket jelentett a festők, írók és művészek számára.


Traunkirchen am Traunsee, Salzkammergut egyik legfestőibb üdülőhelye. Vonzó célpont azoknak, akik értékelik Salzkammergut varázslatos táját.

A nyugati partból kiugró félszigeten fekvő idilli városközpontot a Traunstein (1691 m) lenyűgöző háttere uralja, és mindig is a tájképfestők kedvelt motívuma volt.

Számos történelmi látnivaló, mint a plébániatemplom a halászkoszorúval, a johannesbergi természeti emlék, a VIA HISTORICA kulturális tanösvény és idilli, részben kultikus múltú kilátópontok várnak felfedezésre.

A jól jelzett túrutak hangulatos kirándulóhelyekre vezetnek. Vannak nagy, szabadon hozzáférhető fürdőhelyek is, mint például a Bräuwiese vagy a Badeinsel.

Pogány kultikus hely

Traunkirchen régóta lakott. A leletekből tudjuk, hogy itt éltek emberek az újkőkorszakban, valamint a bronz- és a hallstatti korban. A Johannesbergben 1979-ben végzett ásatás megbízható bizonyítékokat tárt fel arra vonatkozóan, hogy 3500 évvel ezelőtt pogány kultikus hely volt ott.

A Johannesberg körüli utat a helyiek még mindig Odin ösvényeként emlegeti. Tartomány:Oberösterreich
Cím:Traunkirchen
GPS: 47° 50′ 44.9124″, 13° 47′ 30.21284″
Honlap: https://traunsee-almtal.salzkammergut.at/region/unsere-orte/traunkirchen-am-traunsee.html

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward