» Ausztria

» Ausztria » Salzburg


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Via Culinarián, az ízek útján 7 féle útvonalon járhatjuk be Salzburg tartományt, méghozzá pompás ízélmények nyomában.


Az ínyencek, a édesszájúak, a halkedvelők, a húsrajongók, a síkunyhó-rajongók és a sajtimádók, valamint a sör- és pálinkakóstolgatók útvonalát követve megismerkedhetünk Salzburg tartomány valamennyi üdülőrégiójának speciális ízeivel. A listán 63 több kuktasapkával, 12 több Michelin-csillaggal kitüntetett étterem, 21 alpesi legelő és falusi gazdaság, 15 cukrászda és kávéház, 10 sörfőzde, 6 pálinkafőzde, 36 élelmiszertermelő és 21 eredeti polgári konyhájú salzburgi fogadó szerepel.

Az ínyencek salzburgi kalandtúráinak hálózata, a Via Culinaria egyik útvonala Salzburg tartomány tizenhat legjobb konyhájú síkunyhójára hívja fel a figyelmet. Akár egy gyöngysor szemei, úgy sorakoznak ezek a menedékkunyhók a sípályák mentén. Salzburg tartomány négy üdülőrégiójának 16 legjobb konyhájú menedékkunyhója:

Tennengauban: az abtenaui Karkogelhütte és az Annaberg-Lungötz-i Rottenhofhütte.

Lungauban: a mautendorfi Treff 2000 és a Schi-Alm és az unternbergi Kösslbacher Alm.

Pongauban: a flachauwinkeli Burgstall-Hütte, a flachaui "Zur Brennhütt'n", az Oberforsthofalm a pongaui St. Johannban, a großarli Gehwolfhütte és a Weitmoser Schlossalm Bad Hofgasteinben.

Pinzgauban: a hollersbachi Panorama-Alm, a Zell am See-i Bergstation Areitalm, a hinterglemmi Wieseralm, a saalbachi Panorama-Alm, a leogangi "Alte Schmiede" és Bürglalm Dientenben, a Hochkönignél.

Útnak indulhatunk hat másik ízkaland nyomában is: 184 kulináris jelentőségű helyet látogathatunk végig a különböző üdülőrégiókban.Tartomány:Salzburg
GPS: 47° 47′ 53.28456″, 13° 2′ 47.33016″
Honlap: http://www.via-culinaria.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward