» Ausztria

» Ausztria » Tirol


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Leutascher Geisterklamm szurdokszellem és koboldjainak birodalma. Három út vezet a szurdokon át, amelynek titkait megismerhetjük az egyes állomásokon.


A Leutascher Geisterklamm - pokoli vizek és kísérteties szakadékok, boszorkány üstök és ördögvíz, vízből és kőből készült élményvilág.

A Tirol és Bajorország határán fekvő Leutascher Geisterklamm egy határtalan kalandút a szurdokszellem birodalmában . 2005 óta acélösvény vezet át a szoroson, és lehetőséget kínál a látogatóknak, hogy felfedezzék a víz és a kő kalandvilágát Leutasch és Mittenwald között. 

A Leutasch-szellemszurdokot átszelő ösvény 2005 augusztusában, kétéves építési időszak után készült el, és ingyenesen látogatható. Az impozáns szurdokon egy látványos acél gyaloghídon lehet átkelni, magasan a tomboló Leutascher Ache felett, amely Mittenwaldnál az Isarba ömlik, hidat képezve Németország és Ausztria között.

Ez a szurdok szellemének birodalma, aki a mélyben, a bugyborékoló örvények, rohanó vízesések és bizarr sziklafalak dübörgő várában szól a meghökkentekhez.

A szurdoktúra lehetővé teszi, hogy betekintsünk a szurdok szellemének lakhelyére, amely akár 75 m mély is lehet.

A szurdok szellemének birodalmán három ösvény vezet:

Klammgeistweg, 3000 m hosszú: A Klammgeistweg a Leutasch Schanz városrészben lévő parkolótól vagy a régi Leutasch vámhivataltól 600 m magasan emelkedik a szurdokba, és egy merész, 800 m hosszú gyaloghídon halad a Panoráma-hídig. Innen egy erdei ösvényen tér vissza a parkolóba. Az információs táblákkal ellátott megállókban a szurdokszellem mindenféle titokzatos dolgot mesél a birodalmából. Gyaloglási idő: kb. 1 ½ óra.

Koboldpfad, 1900 m hosszú: A Koboldpfad a mittenwaldi Klammkioskból a Gasthof Gletscherschliffen keresztül a Leutaschklamm-szurdokba vezet, és a panorámahídnál találkozik a Klammgeistweggel. A visszaút az északi fekvésű szurdok lejtőin keresztül vezet le a kiindulóponthoz. Ezen az ösvényen a koboldok mesélnek a Leutaschklamm-szurdokhoz kapcsolódó gleccserekről és sziklákról. Gyaloglási idő: kb. 1 óra.

Vízesés-ösvény, 500 m hosszú: Mittenwald bejáratánál lévő hídtól egy kb. 500 m hosszú gyalogút után érjük el a szurdokot. A 23 méter magas vízeséshez mindössze három méterrel a víz fölé épített gyalogösvény vezet (belépő: 3,00 € felnőtteknek, 1,00 € 4 és 16 év közötti gyerekeknek).

Hasznos infók:

Parkolóhelyek Mittenwald bejáratánál állnak rendelkezésre.

A szűk szurdokjáró sajnos nem alkalmas babakocsik és kutyák számára.

A Geisterklamm ösvények Leutasch parkoló és a Mittenwald Klammkiosk közötti szakaszán tilos kerékpárral közlekedni.Tartomány:Tirol
Település:Leutasch
Cím:6105 Leutasch, Klammbrücke
GPS: 47° 22′ 12.4356″, 11° 8′ 33.72414″
Honlap: http://www.seefeld.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward