» Ausztria

» Ausztria » Tirol » Ötztal

Outdoor programok Niederthai és Umhausen környékén


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Niederthai egy 1550 méter magasan fekvő barátságos kis falu. Umhausen (1036 m) Tirol legnagyobb vízeséséről és az Ötzi-faluról ismert. A környéken számtalan outdoor lehetőséget kínál.


TÚRA

Ötztal lélegzetelállító hegycsúcsai között számtalan különböző nehézségű túraútvonal kígyózik. Tanösvények, babakocsival járható utak is találhatók a környéken. Kedvelt célpont az Umhausen fölött eleterülő Farst (1.482 m) a völgy legrégebbi települése, a szerpentinút leküzdése után lélegzetelállító kilátás fogadja a túrázókat. Ötztal Sasbércének is hívják.

Egy másik kedvelt túraút a Stuibenfall vízeséshez vezet, ahol egy függőhíd és öt kilátóplatform nyújt élményt a kirándulóknak. (részletek)

KERÉKPÁR

Ötztal a biciklizés és a természet szerelmeseinek paradicsoma. Közel 700 kilométer jelzett kerékpárút hálózza be a völgyet, egészen elképesztő, 30 ezer méteres össz-szintkülönbséggel. Ezek között természetesen az egészen könnyűtől az extrém nehézig mindenféle nehézségi szint megtalálható, így garantáltan mindenki a számára legideálisabb útvonalon tekerhet. Akármelyik utat is választjuk, mindenütt ugyanaz a megunhatatlan, gyönyörű, változatos táj fog elkísérni minket a rohanó patakok, dús, zöld erdők és lenyűgöző sziklaformák között. Minden kétséget kizáróan a 135 kilométeres, egész Ötztalt bejáró mountainbike-körút a völgy egyik legszebb túrája. Az összesen 4690 méteres downhill út a Gaislachkoglen egész Európa egyik híressége, hiszen ez a legmagasabbról induló ilyen jellegű bicikliút az Alpokban.

Számtalan kerékpáros túralehetőség is kínálkozik a gyerekes családok számára is, mint például az Umhausenből induló körtúra. A kerékpárral való mozgást segítik a speciális bicikliszállító buszok, amelyek a völgyön belül rendszeres időközönként közlekednek.

SZIKLAMÁSZÁS

Ötztal a sziklamászók El Doradója. Hatalmas sziklafalak és jól kiépített mászóparkok várják a kalandvágyókat. A völgyben az utak kiépítését még a 80-as években kezdték, számuk mára már kb. 600-ra tehető, a kezdőktől a legprofibbakig mindenki megtalálja azt, amelyikre fel tud, mer vagy szeretne mászni. Niederthai közvetlen közelében található az egész völgy legtöbb (118) kiépített útját kínáló fal, 6b és 9a nehézségű utakkal. Akik könnyebb utakat keresnek, azok kocsival mindössze tíz perc alatt elérhetik Engelswand (76 út, 4a-8a+) falait. A mászóparkok rövidebb útjai mellett számtalan nagyfalas út is várja a mászás szerelmeseit, köztük például a 740 méteres összmagasságot leküzdő Waze Spitze keleti gerince, amely a legszebb mászóutak közé tartozik.

A Stuibenfall vízesés vonalát követő via ferrata út viszonylagos egyszerűsége mellett is az egyik legnagyobb élményt kínálja a mászók számára. Összesen 450 méter hosszú, amelynek végén a legelszántabbak nekivághatnak, hogy egy drótkötélen egyensúlyozva keresztezzék a vízesés szédületes robajjal lefelé zúduló zuhatagát. A vízesés mellett 10 éves kortól a gyerekek számára külön kiépítetettek egy via ferrata utat, megfelelő biztonsági felszereléssel.

Mászóparkok még a környéken: Tumpen bei Umhausen és Tauferbergwald (Niederthai).

RAFTING

Családi raftingtúrák. Tapasztalt és képzett vezetők segítségével akár az egész család biztonsággal meghódíthatja a dühöngő folyók vizét az ötztali Achen, vagy a szűk Imst-szurdokban. A kisebb gyerekek egy sokkal békésebb "kalóztúra" keretében ismerkedhetnek meg a vízi kalandokkal.

ÖTZI

Ötzidorf: "Ötzi" ötezer évvel korábbi világát mutatja be (részletek)

FÜRDÉS

Strand, Umhausen: Körülbelül 24 fokos vize ivóvíz tisztaságú, a parton pedig strandröplabdapálya, teniszpályák, játszótér és nagy teraszos pizzeria várja a vendégeket. Belépő: 4,50 euró/felnőtt és 2 euró/gyerek (6-15 év).

Aqua Dome élményfürdő termálvizes medencékkel (részletek)

JÁTSZÓTÉR

Tumpen, Umhausen. Farst irányában 2 vízijátszótér. Az út babakocsival jól járható.Tartomány:Tirol
Település:Niederthai
Cím:Tirol, Ötztal, Niederthai
GPS: 47° 7′ 35.2254″, 10° 58′ 9.2334″
Honlap: http://www.oetztal-mitte.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward