» Ausztria

» Ausztria » Tirol » Ötztal


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az Ötzi-faluban a gyerekek megtapasztalhatják, hogyan éltek, laktak, gazdálkodtak az emberek az újkőkorszakban.


Ötzi, a jégbefagyott ember felfedezése hatalmas szenzációnak számított, 1991-ben ásták ki Hauslabioch közelében, és az Ötzi nevet adták neki. A gleccser-múmia körülbelül az i. e. 4. évezredből származik.

Az Ötztalban fekvő Umhausennél található 11. 000 négyzetméteren elterülő szabadtéri múzeumban megtudhatják az érdeklődők, hogyan éltek őseink az újkőkorszakban, Ötzi korában.

A Stuibenfall vízesés alsó részétől nem messze található Ötzi-fauban a látogatók látványos és egyedi módon ismerkedhetnek meg őseink életével. A korabeli - késő neolitikus - kunyhókból álló faluban mindent élethűen, az eredetinek megfelelő módon rendeztek be: látható kenyérsütő, áldozati hely, egyetlen fatörzsből kivájt csónak, barlangrajzok, vadász-barlangszállás, kőkamrás sírhely, menhirek, Ötzi kunyhója gabonatárolóval együtt, kétkerekű talicska és még sok egyéb más. A parkban "kőkorszaki" állatok, mint a vadló, mangalica, feketetorkú kecske, erdei juhok és bivalyok kergetik egymást. És mivel az őseink is jól értettek az ünnepléshez, az Ötzi-faluban rendszeresen rendeznek a régi rituáléknak megfelelő ünnepi szertartásokat.

Újkőkorszaki játszótér is tartozik a múzeumhoz.Tartomány:Tirol
Település:Umhausen
Cím:6441 Umhausen
GPS: 47° 7′ 53.73048″, 10° 56′ 4.65227″
Honlap: http://www.oetzidorf.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward