» Szlovénia

» Szlovénia »

Legszebb alpesi völgyek Szlovéniában


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Legszebb alpesi völgyek Szlovéniában.


Felső-Savinja völgy

A Savinja-folyó felső folyásánál lévő völgyeket sokan a legszebbnek tartják az egész országban. A folyó az alpesi hegyekből indul útjára, majd a több mint 100 m magas Rinka-vízesésen keresztül beleömlik a Logarska dolinaba, Európa egyik leglátványosabb alpesi völgyébe.

A Felső-Savinja völgybe összesen 3 úton keresztül lehet eljutni. Az egyik Ljubljanából vezet Kamnikon át, a másik Celje irányából jön, a harmadik pedig az osztrák Völkelmarktból egy lenyűgöző hegyi úton keresztül vezet a völgybe. Akik értékelik a természet ajándékait, itt igazán elkényeztetve érzik majd magukat.

Logarska-völgy 

Az Alpok zabolázatlan hegycsúcsaival a Logarska-völgy egészen biztos, hogy ott lesz a legszebb helyek között, amiket valaha láttunk. A mindentől távoli vidék a legjobb úti cél, ha békés helyen, a zajos világtól elvonulva szeretnénk pihenni.

A Logarska dolina vidékén 40 természeti látnivalóban gyönyörködhetünk, források, vízesések, ősi fák, sziklaoszlopok között kirándulhatunk.

Szlovénia egyik leghíresebb és második legmagasabb vízesése, valamint a Logar-völgy egyik legszebb része a Rinka-vízesés. A legszebb látványt a Kamnisko-hágóról nézve nyújtja. A parkolóból egy kitáblázott túraútvonal visz a vízesés alatti kilátóponthoz, de az itt található kávézóból is szép panoráma tárul elénk. A vízeséshez vezető út enyhén emelkedik, kb. 10 perc alatt bejárható.

Jezersko

A Gorenjska régió északi részén, az osztrák határ közelében található Jezersko, amit elsősorban a szlovén turisták látogatnak előszeretettel, a külföldiek egyelőre nem fedezték fel maguknak.

A magas hegyek közt megbújó település minden adottsággal rendelkezik, ami egy csendes pihenéshez és a világtól elvonulni vágyó utazónak szükséges lehet. Jezersko nevezetes őshonos juhairól és az ország legmagasabb vízeséséről, a Cedca-vízesésről.

Voje-völgy

Stara Fuzina falu közelében, az alpesi Voje-völgyben találjuk a kb. 2 km hosszú szurdokot, amelyet a Mostnica-patak alakított ki. A szurdok egyes szakaszokon igen szűk, van ahol még az 1 m-t sem éri el a szélessége. Az Ördög-hídja alatt van a legmélyebb pontja, itt 20 m magasan sétálhatunk a szurdok felett.

Nyáron belépési díj ellenében nézhetjük meg a Mostnica-szurdokot, melyet teljesen körbejárhatunk a körülötte futó ösvényeken.GPS: 45° 48′ 47.92068″, 14° 28′ 51.01284″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward