» Ausztria

» Ausztria » Wien


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Belvedere 21 nemcsak építészeti szempontból izgalmas, hanem behatóan foglalkozik a 20. és 21. századi osztrák művészettel is.


A figyelemre méltó épületet Karl Schwanzer sztárépítész építette az 1968-as világkiállításra - ez volt az Ausztria-Pavilon -, majd 1962-ben ebben az épületben nyitották meg a XX. századi bécsi művészet múzeumát.

Ma a Belvedere palotához tartozó, 21er Haus nevű épület az 1945 utáni osztrák művészetet nemzetközi összefüggésben bemutató kiállítás színtere.

A tematikus időszakos kiállítások és különálló kiállítási darabok mellett az új múzeum bemutatja Fritz Wotruba szobrászművész hagyatékát, és otthont ad majd a szövetségi artotékának is.

A kínálatot egy mozi, és a szoborkertben (amelyet Adolf Krischanitz és Hermann Czech tervezett) egy teraszos kávézó és étterem egészíti ki.

Adolf Krischnatz építész adaptálta és építette át Schwanzer épületét a 2011-es megnyitóra. Schwanzert a jövőbe mutató, és technikailag innovatív munkájáért 1958-ban kitüntették a Grand Prix d'Architecture építészeti díjjal. Krischanitz megnyitotta a földszintet, és az épület mellé egy hatemeletes tornyot épített, amely messziről látható jelképként hat.Tartomány:Wien
Település:Wien
Cím:1030 Wien, Arsenalstrasse 1., Schweizergarten
Honlap: https://www.belvedere.at/besuch/belvedere-21

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward