» Ausztria

» Ausztria » Vorarlberg


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A családbarát túrarégió vonzerejét a Brandnertal és Klostertal, a két látványos alpesi völgy, valamint a középkori hangulatú alpesi város, Bludenz adja.


800 km jelzett túra útvonal, 250 km hegyikerékpár-ösvény.

BLUDENZ

Bludenz alpesi városa idilli sikátorokkal és árkádokkal fogadja látogatóit, amelyek tökéletesek egy nyugodt sétához a központban, és a régmúlt üzletek és kávézók felfedezéséhez. A bájos városka - Ausztria egyik történelmi kisvárosa - éttermek és kávézók széles választékával, valamint kulturális eseményekkel, színházi előadásokkal és koncertekkel várja a látogatókat egész évben.

A Muttersbergről lélegzetelállító kilátás nyílik a Walgau-ra és a környező hegyekre. A drótkötélpálya egész évben néhány perc alatt felviszi a túrázókat és a természetkedvelőket Bludenz helyi hegyére.

Az "Alpine Art" művészeti útvonal, egyfajta szabadtéri galéria, különleges élménytúrára invitál a természet közepén.

Bludenz a Milka csoki gyártás központja

Bludenz a Milka csoki gyártás központja, ahol minden évben 50.000 tonna Milka csokit gyártanak itt. A gyár mellett Milka élményvilág és mintabolt található.

Bludenzben a Milka Lädele élményvilág nem nagy, de annál érdekesebb és interaktívabb. A kiállítás kezdetén egy életnagyságú lila tehén fogadja a látogatókat, hatalmas kolomppal a nyakában alpesi karámjában "legel".

Megismerhetjük a csokimárka alapítóját és a világ leghíresebb tehenét is. Milka csokigyárat 1825. november 17-én alapította meg Philippe Suchard svájci cukrász Neuenburgban. Bludenzben 1888 óta gyártanak Suchard csokit.

És miért Milka a Milka? Carl Russ, Philippe Suchard veje 1901-ben tökéletesítette a receptet, és a tej (Milch) és kakaó (Kakao) szavakból megalkotta a Milka márkanevet.

Az interaktív múzeumban kütyük, érintőképernyők, videók és hanganyagok játékosan mutatják be a csoki útját a kakaóültetvényektől a boltig. Megismerhetjük a lila tehén születését és "életét" napjainkig. A boci 1972-ben lett lila, a tehén neve eredetileg Adelheid volt, ma már a Lila névre hallgat, a fajtája pedig Simmentali.

Az élményvilágban a gyerekek élvezni fogják a csokigyár beindítását, fogaskerekek virtuális összeszerelését, vagy a Muttersberg felvonó fülkéjében tett, videóval illusztrált utazást.

A Milka élményvilágba ingyenes a belépés.

A shopba finomságok egyenesen a gyárból érkeznek, de a Milka-csokikon kívül szuveníreket is beszerezhetünk.

BRANDNERTAL

A Bludenz melletti Brandnertalban található Natursprünge tanösvény meglátogatását nem szabad kihagyni. A tudásösvény a környék természeti szépségeinek felfedezésére invitál. Az alpesi természet és lakóinak titkainak felfedezése az egész család számára szórakoztató. Az interaktív túraútvonalon 11 különböző tematikus állomáson játékos formában tudhat meg új és izgalmas dolgokat az Alpok erdeiről és vizeiről.

A Dorfbahn és Panorambahn felvonó a Brandnertal-hegységbe visz fel. A túraútvonal a Burtschasatteltől enyhén lefelé vezet az Innere Parpfienzalpe és a Dorfbahn hegyi vasútállomásig.

Települései: Brand, Bürs, Bürserberg, Schnifis

Felvonók:

  • Lünerseebahn, Brand. Lünerseebahn felvonóval jutunk fel a kis hegyi tóhoz, a Lünersee-hez (1979 m). (részletek)
  • Dorfbahn és Panorambahn felvonó, Brand. Hegyállomástól könnyű túrautak indulnak. Innen indul az 1,5 km hosszú Barfußwanderweg Parpfienzalpe (mezítlábasút).
  • Seilbahn Schnifis: hegyállomástól a környék mondáit, legendáit elmesélő tanösvény indul (Sagen Wanderweg) (részletek)

Kirándulás:

Steinkreise, Bürserberg (részletek)

Kesselfall vízesés, Brand. Babakocsival járható.

Erdei kötélpálya, Brand. A Brandertalban található erdei kötélpark változatos gyakorlatokat tartogat kezdőknek és haladóknak egyaránt. A könnyű pályákat akár gyermekek (8 éves kortól, 110 cm-es testmagasság felett) is abszolválhatják

Bürser Schlucht szurdok (Bürs)

Babakocsival is járható Brandban a Tiererlebnispfad (élményösvény állatokkal), 1,5 km hosszú út. Útközben interaktív játékállomások állatkifutókkal: kecske, tehén, ló, tyúk, birka. Kiindulópont: Alvierbad, Brand.

Bürserberg-Tschengla: kirándulás az Alpe Rona-hoz. Babakocsival is járható könnyű, rövid túra, útközben alpesi élményekkel: állatok, látvány-tejfeldolgozó.

Fürdés:

Alvier-Bad, Brand: A vorarlbergi fürdőtó, az Alvier-Bad tisztán tartásának érdekében is bevetették a modern technikát. A tó egy hegyi falu, Brand közepén terül el és kizárólag ivóvízzel duzzasztják. Tisztítása és biológiai szűrése azonban nem kémiai adalékanyagokkal történik, hanem sok ezer különböző vízinövény segítségével. A megfelelő hőmérséklet beállítása érdekében a tó fűtésére is van lehetőség. Az ifjabb vendégek számára kialakítottak egy élményfürdő részleget, több, különböző méretű medencével, amelyek vízfolyásokkal kapcsolódik egymásba, és amelyeket forrásvízzel töltenek fel. A fürdőtó mellett kalandjátszótér és kisgyerekeknek kialakított terület.

KLOSTERTAL

Klostertal települései: Dalaas/Wald, Braz, Klösterle.

Felvonó:

Sonnenkopfbahn. Hegyállomáson: Erlebnisberg Sonnenkopf. Itt Bärenland Sonnenkopf: mackógondola, hajókázás a Bärenseen, vízi játékok, mackósikló, óriáskörhinta, kenyérsütés és pálinkafőzés Egykor ezen a területen vasat és ezüstöt bányásztak. Ma a gyerekek kalandos kincskeresésre indulhatnak: a 35 játékállomáson ezüst medvék után kutathatnak. Hegyi étterem. A hegyállomástól túrautak indulnak, útközben alpesi állatokkal találkozhatunk, köztük mormotákkal, kőszáli kecskékkel. (részletek

Kirándulás:

Túraút Klösterleben (részletek)

Mason Wasserfall, Vorarlberg legmagasabb vízesése (Dalaas/Wald)

Kirándulás a hegyi tavakhoz: Aflenzsee, Formarinsee, Spullersee

Daalas-Marmotta Wand: sziklamászás gyerekeknek.

Fürdés:

  • Dalaas/Wald: fűtött vizű strand
  • Braz: strand


Tartomány:Vorarlberg
Település:Bludenz
GPS: 47° 10′ 1.268″, 9° 49′ 14.99956″
Honlap: http://www.alpenregion.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward