» Ausztria

» Ausztria » Vorarlberg


Értékeld Te is:

A vorarlbergi Bludenz a Milka csoki gyártás központja, ahol minden évben 50.000 tonna Milka csokit gyártanak itt. A gyár mellett Milka élményvilág és mintabolt található.


Bludenzben a Milka Lädele élményvilág nem nagy, de annál érdekesebb és interaktívabb. A kiállítás kezdetén egy életnagyságú lila tehén fogadja a látogatókat, hatalmas kolomppal a nyakában alpesi karámjában "legel".

Megismerhetjük a csokimárka alapítóját és a világ leghíresebb tehenét is. Milka csokigyárat 1825. november 17-én alapította meg Philippe Suchard svájci cukrász Neuenburgban. Bludenzben 1888 óta gyártanak Suchard csokit.

És miért Milka a Milka? Carl Russ, Philippe Suchard veje 1901-ben tökéletesítette a receptet, és a tej (Milch) és kakaó (Kakao) szavakból megalkotta a Milka márkanevet.

Az interaktív múzeumban kütyük, érintőképernyők, videók és hanganyagok játékosan mutatják be a csoki útját a kakaóültetvényektől a boltig. Megismerhetjük a lila tehén születését és "életét" napjainkig. A boci 1972-ben lett lila, a tehén neve eredetileg Adelheid volt, ma már a Lila névre hallgat, a fajtája pedig Simmentali.

Az élményvilágban a gyerekek élvezni fogják a csokigyár beindítását, fogaskerekek virtuális összeszerelését, vagy a Muttersberg felvonó fülkéjében tett, videóval illusztrált utazást.

A Milka élményvilágba ingyenes a belépés.

A shopba finomságok egyenesen a gyárból érkeznek, de a Milka-csokikon kívül szuveníreket is beszerezhetünk.Tartomány:Vorarlberg
Település:Bludenz
Cím:6700 Bludenz, Fohrenburgstraße 6
GPS: 47° 9′ 24.59664″, 9° 48′ 53.61012″
Honlap: http://www.milka.at

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward