» Ausztria

» Ausztria »

Gasztronómiai fesztiválok Ausztriában


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Egész évben Ausztria szerte kulináris fesztiválok csalogatnak egy kis lakmározásra.


ÁPRILIS

Wachaui Ínyencfesztivál (részletek)

Retekfesztivál, Hall in Tirol

MÁJUS

Bécsi Ínyencfesztivál (Wiener Genussfestival)
Május elején a bécsi Stadtpark egy kulináris Csodaországgá változik. A fesztivál a legkiválóbb kulináris specialitásokat prezentálja egész Ausztriából: finom weinbergi csiga és sonka Bécsből, mákolaj a Waldviertlerből, méz Karintiából, sáfrány Wachauból, fűszeres sajt Vorarlbergből. A belépés ingyenes!

JÚNIUS

A karintiai Gailtalban a gailtali szalonna már évek óta saját kulináris fesztivállal büszkélkedhet, amely látogatók ezreit vonzza a régióba. A különleges szalonnát legalább hat hétig kell a levegőn szárítani, hogy megfeleljen a magas minőségi követelményeknek, amelyek a terméket egész Európában egyedülállóvá teszik.

JÚLIUS

A vorarlbergi Bludenz a Milka csoki gyártás központja. Minden évben 50.000 tonna Milka csokit gyártanak itt. 1984 óta rendezik meg minden évben a Milka csoki fesztivált, ahová évente kb. 30.000 vendég látogat el. A programból: 70 játékállomás, nyereményjátékok, kulináris finomságok, attraktív színpadi programok, koncertek, quizjátékok, Flying Fox, mászófal, óriás csúszda, Milka sütöde.

Júliusban rendezik meg a siller-szőlő és Szent Jakab tiszteletere tartott ünnepséget Deutschlandsbergben, Schilcherland fővárosában.

Július közepén, az aratás derekán Spitz kisvárosa a Marille-t ünnepli. Idén a spitzi sárgabarackvásár, avagy hivatalos nevén a Wachauer Marillenkirtag. A Kirtag több mint 50 éves hagyományra tekint vissza, és a frissen szedett sárgabarack, illetve az abból készült házi gyümölcsíz, pálinka vagy kompót több száz vásárlót vonz a vásárra. Emellett érdemes még megkóstolni a helyszínen készített, Marillével töltött gombócot, tortát vagy rétest.

Gombócfesztivál, Hall in Tirol

AUGUSZTUS

Karintiai Ebendorfban Szalámi Fesztivált rendeznek.

A karintiai Feld am See-ben augusztus közepén tartanak "Halünnepet”, amelyen számtalan érdekes látnivaló és ízletes falat vár az érdeklődőkre.

Az ősz nem csak a legszebb színekkel gyönyörködtet, hanem kulináris és hagyományőrző fesztiválok széles palettájával várja a látogatókat.

SZEPTEMBER

Karintia: Gourmet fesztivál Kötschach-Mauthenben
Mint a sajtfesztiválok (Käsefestival) sztárja, Kötschach-Mauthenben, a karintiai Gailtalban bemutatkozik a fűszeres Gailtaler Almkäse, mely az Európai Unió védett eredet-megjelölésének megfelelően egy kiváló minőségű sajt. Ezen túlmenően a sajtspecialitások fesztiválja Ausztria más régióinak, és a szomszédos országok sajtjaival, a galitali sonkával, a szomszédos Lesachtal bárányspecialitásaival vagy az eredeti galitali Friggával csalogat. Ez utóbbi egy ízletes serpenyős étel, mely tojásból, szalonnából és sajtból készül.

Vorarlberg: Ínyencfesztivál Buchboden főterén
A walsertali kis község, Buchboden lakosai minden év szeptemberében ínyencfesztivált szerveznek, melyet egy sajtpiac tesz teljessé. Az ünnepség a Walserherbst fesztivál része, mely immár ötödik alkalommal kínál alkalmat a kortárs művészet és kultúra találkozásának.

Heilgenblut: Glockner- bárány ünnepe a "Glocknerlamm Fesztivál”
Szeptember 3. hétvégéjén, egy hétvégére Heiligenblut lesz Karintia kulináris középpontja, mivel ekkor ünnepelik a mölltaliak - a templomtéren és a heiligenbluti hegyi vasút völgymegállója előtt - a Glockner- bárány ünnepet, helyi Glockner- bárány specialitásokkal. A kínálat a frissen sült hústól a húskenyéren és füstölt termékeken át egészen a krajnai kolbászig terjed. A régió vendéglősei a legkülönbözőbb bárányételeket főzik, és emellett a bárányhús feldolgozásához és ízesítéséhez is sok hasznos tudnivalót nyújtanak.

Kapruni Sajtfesztivál
Kimagasló kulináris élmény a népszerű Kapruni Sajtfesztivál, amelyen a régió sajtjainak legjobbjait kóstolgathatják végig a vendégek és sajtszemináriumokon vehetnek részt. Az immár hetedik alkalommal megrendezésre kerülő fesztiválról nem hiányozhatnak a jó borok, sörök és kenyérfélék sem.

Bio-Genussfest Eisenstadt-ban.
Bio-piac az eisenstadti gyalogos zóna történelmi környezetének kulisszái között. Bio- finomságok a bio-grill sültszelettől (steak), a bio-zöldségtálon és paradicsomlevesen át a bio-juhsajtig, bio-szalonnáig. A piacon megkóstolhatók kiváló bio-bor specialitások is. Nyereményjáték, gyerekprogramok és zenei szórakoztatás van a programban.

Kürbisfest (Tökfesztivál Fürstenfeldben
A fesztiválon a levestől a desszertig minden a tök körül forog.

Bécsi nyárvégi csigafeszivál
A Bécsi Csigafesztivált a lassú, élvezetes étkezés (slow food) híveinek ajánlják a neves éttermek.

Bécsi Wiesn fesztivál
A bécsi Oktoberfest, a bécsi Wiesn a Práterben, a Kaiserwiesen kerül megrendezésre. Osztrák sör, helyi konyha, rengeteg zene, és népviseletek kavalkádja gondoskodik a jó hangulatról.

A karintiai Liesingben szeptember első hétvégéjén rendezett "Lesachtali Kenyérünnepen” a kenyérsütésé a főszerep. Az elkészült friss, ropogós kenyér mellé pedig regionális finomságokat kínálnak a környék gazdái. A borút osztrák minőségi borokat, a kézműves utca pedig a völgyben készült termékeket vonultatja fel. A különböző gyermekprogramoknak köszönhetően a legkisebbek is bepillantást nyerhetnek a lesachtali kenyér varázslatos világába.

Knödelfest (Gombócfesztivál) Tirolban
Gombóc fesztivál St. Johann in Tirolban a világ leghosszabb (300 m) gombócokkal teli asztalával. 15 helyi étterem készíti el a 22 gombócféléből a 25.000 gombócot. Minden évben 10.000 gombócrajongó lepi el a fesztiválnak helyet adó tiroli falvat, hogy megkóstolhassák az édes és sós gombócokat.

Nemzetközi Alpesi Sajtolimpia
Az Alpok legjobb sajtkészítői találkoznak Galtürben ezen a megmérettetésen. 90 alpesi sajtgyártó mutatja be termékeit Tirolból, Vorarlbergből, Sazburg tartományból, Südtirolból, Allgäuból, Lichtensteinből és Svájcból. A látogatók megkóstolhatják és helyben meg is vásárolhatják a különféle sajtokat.

Almafesztivál St. Georgenben
Az ünnep alatt renedezik meg Karintia legnagyobb almapiacát is.

Bio hegyi parasztgazdaságok temékeinek ünnepe, Hall in Tirol

OKTÓBER

Wildschönau a répatermés előtt tiszteleg
A tiroli Wildschönauban a Krautingerwoche ideje alatt az azonos nevű répa áll a középpontban. Ebből főzik a régió gazdái a Krautingert, egy pálinkát, mely jótékony hatással van az egészségre. A Krautinger mellett répából készült kulináris specialitásokat, valamint hozzá kapcsolódó finomságokat kínálnak a helyi gazdák.

Októberben Polentafesztivál csábítja az érdeklődőket a karintiai Nötschbe. Itt minden az aranysárga kukoricakása, valamint az abból készült ízletes ételek és termékek körül forog.

NOVEMBER

Burgenland: az újbor és a Márton-napi lúd találkozása
A Márton-napi lúd, melyet Burgenland védőszentje ünnepének hetén, november 11. körül készítenek, feledhetetlen ízélményt kínál. Az újbor szentelésére is ekkor kerül sor, melyet "Martiniloben“ néven minden évben november 11-én, a "Nyitott pinceajtók“ nevű ünnepség keretein belül tartanak. A Fertő tó körüli bortermelő települések borászai megnyitják pincéiket az érdeklődők előtt, és borkóstolóval, ínyencfalatokkal várják a betérőket. A Martiniloben keretében a présházakban és pincékben kiállításokat tekinthetünk meg, valamint vezetéseken vehetünk részt.Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward