» Olaszország

» Olaszország » Veneto » Velence


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Rialto híd Velence legismertebb látványosságainak egyike. A hídon állva a Canal Grande szépségében gyönyörködhetünk.


A Rialto a velencei Canal Grande négy híres hídja közül a legöregebb.

A város egyik legismertebb látványát nyújtó Rialto híd 28 méteres hídnyílású, 8 méter magas isztriai kőből épült. Középen árkádsor húzódik, amelyben végig üzletek vannak.

A ma látható híd 1588 és 1592 között épült, előtte egy fahíd állt itt, amely többször elkorhadt és kigyulladt, mire a városvezetés az 1500-as évek elején elhatározta, hogy kőhidat épít. A Canal Grande fölött ívelő hidat 1588 és 1591 között emeltette Paquale Cicogna dózse Antonio da Ponte irányítása alatt. A boltív alakú, egylyukú híd közepe csaknem harminc méter magas, így akadálytalanul át lehet hajózni alatta. 1854-ig a Canal Grande egyetlen hídja volt.

A híd alatt húzódik a Fondamenta del Vin, korábban erre a rakpartra tették ki a boroshordókat. Ez a Canal Grande azon ritka szakaszainak egyike, ahol a víz mellett sétálhatunk vagy a lépcsőkön üldögélhetünk.

2021-ben átadták a felújított Rialto-hidat. A Rialto 1590-ben épült, azóta a mostani volt az első jelentősebb felújítás. A munka 2014-ben kezdődött és nagyjából 5 millió euróba került.Tartomány:Veneto
Település:Venezia
Cím:Velence, Riva del Ferro
GPS: 45° 26′ 16.93633″, 12° 20′ 9.46428″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward