» Olaszország

» Olaszország » Emilia-Romagna » Bologna


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Bologna közelében található falvak és városok, amelyek megérnek egy kirándulást.


Bolognát csodálatos tájakon fekvő kis falvak és középkori városok veszik körül, szűk utcákkal, amelyek tele vannak történelemmel és élettel.

Ezek a kis rejtett gyöngyszemek arra várnak, hogy megcsodálják és felfedezzék őket a kíváncsi utazók, akik szeretnék maguk mögött hagyni a rohanó városi életet, és elmerülni abban a mesebeli hangulatban, amelyet csak a kis ősi falvak tudnak nyújtani.

Dozza: a festett középkori falu

Ez a középkori falu Bolognától délre, Imolától 6 kilométerre található, mindössze 1000 lakosa van, és "Olaszország legszebb falvai" közé tartozik. A Sellustra folyó völgyére néző dombtetőn fekvő kis falut a városi művészet uralja, amely fényt, életerőt és színt ad a házaknak, üzleteknek és tereknek.

A festett fal kétévente megrendezett kiállításának köszönhetően, amelyen több száz kortárs művész vett részt, a kis Dozza falai az 1960-as évek óta tele vannak műalkotásokkal. Több mint száz, a kortárs művészet legnagyobbjai által aláírt műalkotás kíséri végig a látogatókat ennek a valódi szabadtéri művészeti galériának a hangulatos utcáin.

Az óváros is lenyűgöző, amely még mindig őrzi középkori épületállományát. Nem szabad kihagyni a falu tetején található impozáns Rocca Sforzesca meglátogatását. Az alagsorban található a kihagyhatatlan Enoteca Regionale, ahol több mint 800 válogatott címkét mutatnak be, és ahol profi sommelier-k által vezetett kóstolókat lehet tartani.

San Pietro di Ozzano település

A gyönyörű Parco Regionale dei Gessi Bolognesi határán fekvő aprócska falu a középkorban egyike volt a Via Emilia védelmére épített váraknak. A falu stratégiai és védelmi funkciójának bizonyítékaként ma már csak egy gyönyörű, nemrégiben felújított torony maradt meg, amely a várfalak része volt.

San Pietro di Ozzano hangulata még mindig más idők hangulatát idézi, és falain belül még mindig megtekinthető a középkori San Pietro templom, valamint a 15. századból származó ősi "Fontane delle Armi", amelyet a bolognai család tiszteletére neveztek el, akiknek itt volt egy nemesi rezidenciájuk.

La Scola

A 14. századból származó Scola középkori falu a bolognai Appenninek egyik legjobban megőrzött települése. A Montovolo kolostorközpont védelmére létrehozott katonai negyed, a kis erődített falu nemcsak gazdasági és kereskedelmi, hanem vallási szempontból is nagy jelentőséggel bírt.

Scola faluba látogatva olyan, mintha egy másik korszakban veszítenénk el magunkat, a falu szűk utcái tele vannak rejtett szimbólumokkal, amelyeket az építők és művészek hagytak a város falain. Érdemes meglátogatni a San Rocco Oratóriumot, amely 1481-ben épült homokkőből, valamint a XIV. századi Villa Parisi-t, amely a falut 1700-ig birtokló családé volt. Az elvarázsolt kis várost egy 25 méter magas és több mint 700 éves fenséges ciprusfa őrzi, amely a falu igazi természeti emlékművévé vált.

Malacappa

Még Malacappában is megállni látszik az idő. Ez a bájos kis falu Argelatótól mintegy négy kilométerre, a Reno folyó magas partján fekszik, és érdemes megállni, ha szereti az enyhe hangulatot és a barátságos múltú embereket. Malacappában még mindig minden olyan, mint régen, kis házakkal, a bár előtt beszélgető idős emberekkel és a hagyományos ízletes ételeket felszolgáló kis trattoriával.

Selva Malvezzi feudális komplexuma

A Molinellától mintegy 7 kilométerre fekvő Selva Malvezzi egy valódi 15. századi feudális épületegyüttes a zöld bolognai síkságon, amely az azonos nevű, nagyhatalmú nemesi család tulajdonában van. Bár a 17. században átalakították, a falu még mindig őrzi eredeti megjelenését. Központi magját a nevezetes Palazzo Padronale és a Palazzo del Governatore alkotja, amely az órával és a haranggal díszített pompás homlokzatával tűnik ki.

Az "Il Palazzaccio" középkori erődítmény egyike azon kevés reneszánsz erődítménynek, amely a bolognai síkságon megmaradt. Sajnos azonban az épület mára nagyon rossz állapotba került. A település a múltból származó kilátással és tájakkal nyűgözi le a látogatót, egy kis világ önmagában, amelyet a zöld bolognai síkság vesz körül.

Pieve di Cento, a kis Bologna

A bolognai síkságon, a Reno folyó mentén áll Pieve di Cento, más néven a "kis Bologna". Ennek a kedves falunak a fő jellemzője a hosszú oszlopcsarnokok, amelyek végigfutnak az egész központon, és lehetővé teszik a látogatók számára, hogy még az esős évszakban is könnyedén bejárhassák a falut. A városi építészet kedvelői igazi történelmi sétát tehetnek a római castrum mintájára kialakított központon keresztül a faluban, amely megőrizte középkori, reneszánsz és barokk megjelenését.

Az ősi Monteveglio

Monteveglio városát a múltban a környék legfontosabb erődítményének tartották, és a tornyával és apátságával, amely a domb teteje fölött emelkedik ki, a csaták és ostromok idejét idézi fel. Egy másik kis ékszer, amelyet feltétlenül figyelembe kell vennie, ha Bologna közelében található falvakat keres.

A látogatókat a bejáratnál egy lenyűgöző, csenevész boltíves ajtó fogadja, amelyet a vár tornya, az eredeti erőd maradványa szegélyez. A macskaköves utcán végigsétálva a turisták megcsodálhatják a történelmi épületeket, és elérhetik a csodálatos Santa Maria apátságot, egy impozáns épületet, amelyet a római korban emeltek egy még régebbi hely maradványai fölé, amelynek nyomai még mindig láthatók a lenyűgöző kriptában.

Brisighella

Brisighella, más néven "az olaj városa", Bolognától egy órányira található, a Krétaér Regionális Park szívében. A kis falu vendégszeretete és fenntartható turizmusa miatt elnyerte az "Olaszország legszebb faluja" címet. Egy nyugodt hely, ahol élvezheti a történelmi hangulatot, az étel- és borkülönlegességeket, és részt vehet a számos művészeti és kulturális kezdeményezésben.

Verucchio

A Malatesta család és még korábban a villanovai civilizáció bölcsője, a Marecchia folyó völgyének gyönyörű tájaival körülvéve, ez a falu mindenképpen megér egy látogatást, különösen egy szép napon, hogy élvezhesse a város legmagasabb pontjai által kínált lélegzetelállító kilátást.

Gualtieri

A Bolognától mintegy száz kilométerre fekvő Gualtieri falu a XVI. század végi várostervezés remekműve. A híres festő, Ligabue itt töltötte életének sok évét, amint azt a Palazzo Bentivoglio is bizonyítja.

Fiumalbo

A hegyek szerelmeseinek, akik kis falvakat keresnek Bologna közelében, érdemes egy rövid kirándulást tenniük Fiumalbo kisvárosába, amelyet egyik oldalról a Cimone-hegy, a másikról pedig a Lagoni-hegy ural. Itt a természet uralja a tájat, és nemcsak a falu, hanem a hagyományai is megmaradtak.

Montegridolfo

Ez a kis gyöngyszem, amely a középkor óta a határ védőbástyája, egy Malatesta-kastélyból áll, amely körülveszi az ősi falut, és a helyreállítási munkálatoknak köszönhetően tökéletesen megmaradt. A tér és az idő között lebegő hely, amely képes nagy érzelmeket kelteni a múlt szerelmeseinek.

Premilcuore

Egy Bologna melletti középkori falu, amely képes megragadni a látogatók szívét. A természet szerelmesei a vízeséseiről és barlangjairól ismert Rabbi folyó mentén nyugalmat és békét találnak, míg a történelem és a rejtélyek szerelmesei felfedezhetik a legendákat, amelyek e csodálatos hely eredetét övezik.

Castell'Arquato

Az Arda völgye mentén a tájra néző dombon fekvő Castell'Arquato talán az egyik legbájosabb falu Bologna környékén. Olyannyira megőrizte eredeti külsejét, hogy a Ladyhawke című híres film díszletéül választották. Múzeumok és folklórrendezvények lehetővé teszik a látogatók számára, hogy teljesen elszakadjanak a valóságtól, és visszautazzanak az időben.

Longiano

A Malatesta és a gótika egyik fellegvára, Longiano, Forlì-Cesena tartományban, a Rubicone-völgy szélén, egy dombon fekvő csodálatos falu. A város tele van művészettel és történelemmel, az azt körülvevő völgy pedig a természet szerelmeseinek lehetőséget kínál a zöldbe merülő utak és ösvények felfedezésére.Tartomány:Emilia-Romagna
Település:Bologna
GPS: 44° 29′ 37.52772″, 11° 20′ 34.91088″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward