» Spanyolország

» Spanyolország » Baszkföld » Baszkföld

El Camino: Szent Jakab-út a Baszkföldön


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Camino de Santiago de la Costa, az El Camino zarándok-útvonal egyik változata, amely a Vizcayai-öböl vonala mellett halad. Ez a zarándok-útvonal áthalad a Baszkföld, Cantábria, Asturia és Galicia tartományokon.


A Szent Jakab-út a keresztények egyik legfontosabb zarándokútja, amely a Spanyolország északnyugati tartományában, Galiciában található Santiago de Compostela székesegyházhoz vezet. A katedrálist egy sír fölé emelték, amelyet idősebb Jakab apostolnak tulajdonítanak.

A partmenti zarándokút születésének története a szent sírjának felfedezése idejéig nyúlik vissza. A korai asztúriai királyság idején - a mór hódítás és portyázási területek miatt - ez a zarándokút volt az első, amelyen a zarándokok Santiagóba eljuthattak. Ezért a 11. és 12. században – mielőtt a rekonkviszta előrehaladtával lehetővé vált – a francia-út, mint fő zarándokút kialakulása előtt, hasonlóan kedvelt útnak számított. A rekonkviszta előrehaladtával aztán ez a zarándokút  a jelentőségét elveszítette (és jószerével el is felejtették).

Irún - Bilbao – Santander

Irún - Fuenterrabía/Hondarribia - Pasajes/Pasaia - San Sebastián/Donostia - Igueldo/Igeldo (San Sebastián) - Orio - Zarauz/Zarautz - Asquizu/Askizu (Guetaria) - Zumaia - Itzíar (Deva) - Deba - Olatz (Motrico) - Larruskain (Marquina-Jeméin) - Marquina-Jeméin/Markina-Xemein - Cenarruza - Arbácegui y Guerricáiz/Arbatzegi-Gerrikaitz - Arrazua/Arratzu - Guernica y Luno/Gernika-Lumo - Morga - Larrabezúa/Larrabetzu - Lezama - Bilbao - Castrejana (Bilbao) - Baracaldo - Sestao - Portugalete - Playa La Arena (Ciérvana) - Pobeña (Musques) - Ontón (Agüera) - Baltezana (Castro-Urdiales) - Otañes (Castro-Urdiales) - Santullán (Castro-Urdiales) - Sámano (Castro-Urdiales) - Castro-Urdiales - Allendelagua (Castro-Urdiales) - Cerdigo (Castro-Urdiales) - Islares (Castro-Urdiales) - Rioseco (Guriezo) - Pomar (Guriezo) - La Magdalena (Guriezo) - Liendo - Tarrueza (Laredo) - Laredo - Colindres - Treto (Bárcena de Cicero) - Cicero (Bárcena de Cicero) - Gama (Bárcena de Cicero) - Escalante - Argoños - Noja - Castillo de las Siete Villas (Arnuero) - San Miguel (Meruelo) - Bareyo - Güemes (Bareyo) - Galizano (Ribamontán al Mar) - Somo (Ribamontán al Mar) - Santander

Sok a turista a zarándokúton

Még soha annyian nem zarándokoltak a spanyolországi Szent Jakab-úton, vagyis az El Caminón, mint 2019-ben. A teljes tavalyi évben pedig több mint 350 ezren járták végig az utat vagy annak egy szakaszát. A legtöbb zarándok amerikai, német, olasz, portugál és francia nemzetiségű volt.

Szent Jakabot július 25-én ünneplik a keresztények, ha ez a nap vasárnapra esik, az adott év szent évnek számít. A legutóbbi ilyen 2010-ben volt, a következő pedig 2021-ben lesz, ebben az évben még több zarándokra számítanak a spanyol hatóságok.Tartomány:Baszkföld
GPS: 43° 15′ 46.84536″, -2° 56′ 5.94672″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward