» Ausztria

» Ausztria » Salzburg


Értékeld Te is:

Taxenbach közelében található Salzburgerland egyik legcsodálatosabb természeti képződménye, a Kitzlochklamm.


A Hohe Tauern Nemzeti Park területén található Kitzlochklamm egy látványos sziklaszoros, amelyen a Rauriser Ache töri át magát. A bizarr sziklaalakzatok, egy oldalág 100 m-es és a Rauriser Ache 20 m-es vízesései felejthetetlen látnivalók.

Az évezredek során az esővíz utat vájt magának a sziklák között, és így egy furcsa és gyönyörű formációt hozott létre. A számtalan kis vízesés, a vezetéssel látogatható cseppkőbarlang, a korábbi betelepült emberek hátrahagyott nyomai mind-mind felejthetetlenné teszik a kirándulást, mely körülbelül 1,5 órát vesz igénybe. A biztonságosan kialakított falépcsők és járdák lehetővé teszik, hogy a szurdok bejárása idősebbek és gyermekek számára is vállalható.

Kitzlochklamm in Taxenbach

A szurdok új látványossága a szurdok mélyére néző kilátó (Klammauge) lélegzetelállító kilátást nyújt a látogatóknak. (c) OW/ Tourismusverband Taxenbach

Lehetőség van egy 4 órás vezetett Canyoning túrára is a szurdokon keresztül. A túra csúcspontjai a két 10 méter magas vízesés. A gyakorlott sziklamászók a szurdokban található kiépített mászóútvonalat is kipróbálhatják: a mászófalat 5-ből 4,5-ös nehézségi fokúra értékelik!

A Kitzlochklamm bejáratánál egy nagy ingyenes parkoló található.

A szurdok május elejétől szeptember végéig minden nap reggel 8 és 18 óra között tart nyitva. Októbertől 9-től 16-ig az időjárástól függően.

Belépő 2021-ben: felnőtt 8 euró, 6-15 éves korig 5 euróTartomány:Salzburg
Település:Taxenbach
Cím:5660 Taxenbach, Kitzlochklammstraße
GPS: 47° 17′ 23.65998″, 12° 58′ 30.43394″
Honlap: https://www.taxenbach.at/de/sommer/kitzlochklamm/

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward