» Ausztria

» Ausztria » Niederösterreich » Duna mentén


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Wachau keleti részén fekszik a Duna egyik legszebb helye.


A gyönyörű egyetemi város, Krems Ausztria egyik legrégebbi városa, az óváros középkori házegyüttese a világörökség része. A városnézés ideális kiindulópontja a Steinerne Tor, az eredeti négy városkapu közül az egyetlen fennmaradt.

A számos templom és múzeum, valamint a dominikánus kolostor megtekintése mellett érdemes megállni az egyik étteremben, és megkóstolni a régió első osztályú borait.

Weinstadtmuseum Krems

Az egykori dominikánus kolostorban található múzeumban népművészeti és képzőművészeti tárgyak világítják meg öt részlegen keresztül a bor misztériumának témáját.

A városi borgazdaság pedig meghívja a látogatókat a kolostor több mint 500 éves borpincéibe, hogy megkóstolják az itteni ültetvények legjobb borait.

Gozzoburg

A Hoher Markton emelkedik Krems vára, az egykori Stadtpalais, amelyet egy dúsgazdag főbíró, Gozzo építtette. 1270-ben készült el, 1310 körül a Habsburgoké lett. Igen látványos a régi lakótorony, de a piactérre néző palota, árkádsorával és szép ablakaival lenyűgözi a nézőt.

Karikatúra Múzeum

A Kremsben található Karikatúra Múzeum súlypontját a XX. századi európai karikatúra jelenti. A múzeum emellett főfeladatának tekinti az osztrák karikatúraművészet bemutatását.

A 2001-ben, a "Minden karikatúra - a XX. század rajzokban" című kiállítással megnyitott Karikatúra Múzeum hatalmas karikatúra- és képregénygyűjteménnyel, valamint egy szakkönyvtárral rendelkezik. Jelenleg 1000 karikatúra található a gyűjteményben, a szakkönyvtárban pedig a karikatúrához, a kritikus grafikához, egyes rajzmesterek és karikatúristák monográfiájához kapcsolódó művek, kiállítási katalógusok és szakújságok állnak rendelkezésre.

A Gustav Peichl építész tervei alapján épített kremsi Karikatúra Múzeum, a Műcsarnok (Kunsthalle) és a város további művészeti és kulturális intézményei mellett a kremsi kultúrmérföld (Kunstmeile) meghatározó részét képezi.Tartomány:Niederösterreich
Település:Krems
GPS: 48° 24′ 39.01752″, 15° 36′ 1.33812″
Honlap: http://www.weinstadtmuseum.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward