» Ausztria

» Ausztria » » Duna mentén


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az összesen 315 km hosszú útvonalon csodás tájegységeken át kerekezhetünk, kastélyok és várak mentén, amelyek valóságos időutazássá varázsolják túránkat.


A három folyó városától, Passautól a híres schlögeni Duna-kanyaron át vezet az út Linzbe.

Európa 2009-es kulturális fővárosában, a médiaművészetek UNESCO-városai közé tartozó Linzben a Duna nemcsak kék, a legkülönfélébb színekben pompázik, amikor az Ars Electronica Center és a Lentos Szépművészeti Múzeum tündöklő homlokzataikkal a színek lenyűgöző játékát varázsolják az éjszakai folyóra. A Duna kerékpárút közvetlenül a városközpontba vezet, amely számtalan kulturális és kulináris felfedeznivalóval csábít megállásra.

Ezután a kerékpárút olyan lenyűgöző vidékeken át vezet, mint a borászatáról és hangulatos településeiről híres Wachau, de számos kulturális gyöngyszemet is érint, többek között Enns városát, amely varázslatos középkori óvárossal büszkélkedhet, a Greini várat és a Melki apátságot.

A kerékpárút ezt követően Kremsen át vezet tovább Bécsbe. Aki kényelmesebb típusnak tartja magát, az egy rövidített túra segítségével is eljuthat Passauból Ausztria fővárosába. Itt mindössze 192 kilométert kell kerékpározni, a fennmaradó távot kényelmesen, hajóval tehetjük meg.Cím:Krems
GPS: 48° 24′ 35.31348″, 15° 36′ 22.74718″
Honlap: http://www.donauradweg.at/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward