» Spanyolország

» Spanyolország » Madrid


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:Justo Gallego Martínez katedrális-építő, aki egy hajdani spanyol földműves és volt szerzetes évtizedek óta arra fordítja minden energiáját, hogy egymaga, pénz nélkül, kizárólag hitéből merítve erejét, óriási katedrálist építsen Madrid egy távoli külvárosában.    "Életművének" megvalósításához Justo Gallego Martínez, az apjától örökölt földet választotta. Miután 1963-ban egészségi okokból (kezdődő tébécét állapítottak meg nála) kénytelen volt otthagyni a trappista kolostort, habozás nélkül belekezdett a katedrális építésébe.

A több mint három évtizedes munkának nagyon is van látszata: már csak a tető és a kórus fölötti boltozat hiányzik. A vasbetonból és téglából épülő, 12 tornyú "katedrális" különös keveréke a román stílusnak és a középkori kastélyok építészeti elemeinek. Méretei benyomást keltőek: 50 méter hosszú és 20 méter széles, átlagos magassága pedig 35 méter, de egyes tornyoké eléri az 55 métert is. Az épülethez keresztelő kápolna és plébánosi lakás is tartozik.

A katedrális-építő nevet is adott életművének: Spanyolország patrónájáról Notre Dame de Pilarnak nevezte el. Arról is rendelkezett, hogy ajándékként a madridi érsekség kapja az épületet. Ő fogja azt is eldönteni, hogy az épület - mivel nehezen minősülhet majd katedrálisnak - bazilika rangját kapja-e vagy egyszerűen a negyed, Mejorada del Campo harmadik temploma legyen-e.Tartomány:Madrid
Cím:Mejorada del Campo
GPS: 40° 23′ 49.8426″, -3° 29′ 22.58448″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward