» Olaszország

» Olaszország » Marche


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Urbania fontos kerámia és majolika központ.


A várost eredetileg Castel delle Ripének hívták, a guelf pártiak (pápa támogatói) szabad városa volt 1277-ig, mikor a ghibellinek (német-római császár pártiak) lerombolták.

Guillaume Durand kormányzó építette újjá 10 év múlva és keresztelte át Castel Durantéra. Később a Branceleoni családé lett, majd Urbino grófjainak a kezére került, akik nyári rezidenciának használták. Az utolsó gróf, II. Francesco Maria-t itt temették el, a Palazzo Ducale-ban. A város 1631-ben a pápai állam része lett, ekkor nevezték át Urbiniara, az itt született VIII. Orbán pápa tiszteletére.

Fontos látványossága a középkori városfal, a Szent Kristóf dóm, a már említett Palazzo Ducale, hol Gerardus Mercator földgömbjeit is őrzik, ki a hengeres térképvetület módszerét dolgozta ki.

A térségben számos középkori és reneszánsz természetes múmiát is találtak, ezeket a Chiesa dei Mori templomban tekinthetik meg az érdeklődők.

Helyi ételek a casciotta di Urbino sajt, és a crescia sfogliata di Urbino (piadinához hasonló lapos kenyér, gazdagabb töltelékkel).Tartomány:Marche
Cím:Urbania
GPS: 43° 40′ 10.7652″, 12° 31′ 12.1872″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward