» Olaszország

» Olaszország » Emilia-Romagna » Rimini

Festa nel Borgo San Giovanni Riminiben

2013. július 9.

Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Riminiben rendezik meg a képzőművészeti, zenei és gasztronómiai programokkal megtűzdelt utcai fesztivált, amelyre mind a helyiek, mind pedig a turisták nagy élvezettel látogatnak el.


Rimini központi utcáit és tereit ilyenkor nyüzsgő forgatag, és hamisítatlan vásári és fesztiválhangulat jellemzi. A köztereken festészeti és fotográfiai kiállítások várják a kultúra iránt nyitott látogatókat, akik a helyi művészek alkotásaiból kaphatnak ízelítőt.

A képzőművészet mellett a zene is fontos részét képezi a rendezvénynek: a városközpont különböző pontjain felállított színpadoknál remek hangulatú koncerteknek lehetünk szem- és fültanúi, amelyek garantáltan táncra perdítik a közönség tagjait!

A Borgo San Giovanni Fesztivál azonban nem csak a kiállítások és a zenei műsorok körül forog. Az utcákon a helyi árusok és kézművesek által felállított standokat is érdemes végiglátogatnunk, az ezernyi portéka között ugyanis garantáltan remek szuvenírekre bukkanhatunk. A vásári hangulatot tovább fokozzák az utcákon és tereken keringő fenséges illatok, amelyek a tradicionális olasz ételeket kínáló büfékből áradnak. Az itáliai gasztronómia rajongói biztosan kedvüket lelik majd a helyi termelők áruiban is, amelyek között az olasz konyhaművészet legautentikusabb alapanyagait kóstolhatjuk és vásárolhatjuk meg: olíva olajat, különböző sajtokat, ezernyi tésztafélét, fűszereket és isteni borokat.

Az utcai fesztivál fénypontja minden évben a nagy volumenű tűzijáték, és a tombolanyeremények kisorsolása. Tartomány:Emilia-Romagna
Település:Rimini
GPS: 43° 56′ 49.55352″, 12° 37′ 50.767″
Időpont:2013. július 9.

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward