» Magyarország

» Magyarország » Budapest


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

2022 tavaszára készült el a Duna mellett a 7 hektáros Pünkösdfürdői pihenőpark.


A terület a Pünkösdfürdő utcától közvetlenül északra, a Kossuth Lajos üdülőpart és a töltés közötti rézsűterületen került kialakításra.

Az ökologikus, városszéli park éppúgy az állat- és növényvilágé, mint a pihenni vagy sportolni vágyó embereké. Van közvécé, napvitorlás játszótér, esőbeálló és kerékpáros pihenő is, hiszen a terület az Eurovelo része.

A területet eltérő karakterű, többféle élőhelyet bemutató részekre osztották, a más-más funkciójú zónák jobban elkülönülnek a park használóinak igényei szerint. A pihenőpark részeit egy kanyargó sétaút, interaktív tanösvény fűzi össze. A parkban játszóteret, sport- és piknikteret, pétanque-pályát, kerékpáros pihenőket és szabadtéri fitneszparkot alakítottak ki.

A játszótéren a homokfövenyből ütésálló gumival borított dombok emelkednek ki, a játszóeszközök anyaghasználatában a nyers fa dominál, megidézve a Dunában sodródó uszadékfákat.

A kutyásokra is gondoltak, egy integrált parkrészen a kutyások szabadon engedhetik a kedvenceiket.

Információs és irányítótáblákat is elhelyeztek, egyedi fából készült különleges formavilágú esőbeállók, illemhelyet és parti őrséget szolgáló építmények épültek.

A hét hektáros új park 685 fával, több ezer cserjével, évelővel gazdagítja a gyepes gátoldalt, árnyékot is teremtve azon a másfél kilométeres szakaszon. A zöldterületen helyet kapott egy vadvirágos és egy takarmánynövényekkel borított rész isTartomány:Budapest
Település:Budapest
Cím:Pünkösdfürdő
GPS: 47° 36′ 2.66976″, 19° 4′ 9.35004″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward