» Ausztria

» Ausztria » Steiermark


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az Alpok keleti részében található hegyvonulat jelentősebb csúcsai a 2276 méter magasságú Hochschwab, amely egyben a hegység legmagasabb csúcsa is.


A Hochschwab a turisták által az egyik leglátogatottabb útvonal, hosszú szakaszokon lapos és könnyen járható. A nagyjából 10 km hosszú, teljesen csupasz hegygerinc, csodálatos kilátással. 

A csúcs déli meredek, sziklás oldala majd 2 km hosszú és kb. 300 méter magas, míg északi oldala füves.

A Hochschwabon él Európa legnagyobb zergeállománya. Ha valaki egészen halkan figyel, az biztosan megpillanthatja az egyik vagy másik állatot. Ezen kívül itt igazán lenyűgöző a havasi flóra. Megcsodálható például az árnika, a havasi gyopár, a havasi szegfű és az enciánok különféle fajtája is.

A Sackwiesensee a legmagasabban fekvő, de a legmelegebb vizű tó a Hochschwab-területen.

Skywalk névre hallgat az a panoráma körtúra, amely a stájerországi Hochschwab alpesi legelőin át vezet. A Hochschwab alpesi régióban található Aflenzer Bürgeralmra egy kétszemélyes ülőfelvonó segítségével juthatnak fel a túrázók. Az alpesi legelők által tarkított vidéken számos túraútvonal található. Csaknem végig sík terepen vezet a Gretlhöh’ Skywalk körtúra. A főbb állomások a túra mentén, amely csaknem két órán át tart, a Gretlhöh’ csúcskeresztje, valamint két kilátóplatform, amelyekről csodás kilátás nyílik a környező hegyekre. Az izgalmakról egy fahíd gondoskodik, amely a két kilátót köti össze egymással és amelyen néhol üveg helyettesíti a fa járólapokat: az üvegen át pedig messzire le lehet látni a sziklás meredély mentén

A Hochschwabmassive szívében található Aflenzer Bürgeralm 800 - 1.810 méteren helyezkedik el és leginkább családoknak ideális üdülőhely. (részletek)Tartomány:Steiermark
Cím:Hochschwab
GPS: 47° 33′ 31.48002″, 15° 5′ 13.2225″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward