» Ausztria

» Ausztria » Steiermark


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Präblich hegycsúcs körüli hegyi világ júniusban mutatja a legszebb oldalát, ilyenkor fenséges túrákat tehetünk a hegyi virágok között.


A Erzbergland régióban található Präbichl körüli természeti látnivalókat érdemes a Polster legendás ülőliftjénél kezdeni. Csupán 11 perc alatt kb. 1200 m-ről csaknem 2000 m tengerszint feletti magasságba lebegünk, ahonnan lélegzetelállító ki- és betekintést nyerhetünk a körülöttünk fekvő hegyi világba, s benne a legszebb hegyre, az Erzbergre.

Az egyszemélyes ülőlift június 1.-től október 26.-ig szombaton, vasár- és ünnepnapokon üzemel! Ezeken a napokon a hegyállomásnál lévő Polster menedékház is nyitva tart.

A Polster hegyállomástól (1.796 m) számtalan különböző nehézségi fokozatú jelzett turistaút vezet a Hochschwab déli régiójába. Olyan látnivalók vonzzák itt a kirándulókat, mint a Frauenmauer-barlang, a Griesmauer, a TAC Spitze, a Trenchtling-Hochturm és a Leobnermauer. Valamennyi kényelmesen elérhető, kb. 2 óra alatt.

A kirándulók több kellemesen hívogató hüttébe és vendéglőbe is betérhetnek.

A csúcs körüli hegyi világ júniusban mutatja a legszebb oldalát, ilyenkor fenséges túrákat tehetünk a hegyi virágok között. Az encián, a medvefül kankalin és a régió minden más védett virága feltöltődést nyújt a szemlélőnek. 

A Präbichl-hegyen egy kalandpark kötélhíddal és két kötélcsúszdával, hat flying-fox kötélpálya közvetlenül az alpesi akváriumként is ismert Grüblsee felett, hat hegyikerékpáros ösvény, harminc hegyi gokart (vontatóeszközzel a hegymenethez) és hat kerékpáros ügyességi pálya várja az aktív kikapcsolódásra vágyókat.Tartomány:Steiermark
Település:Vordernberg
Cím:8794 Vordernberg, Präbichl
GPS: 47° 31′ 12.58428″, 14° 57′ 33.06413″
Honlap: http://www.praebichl.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward