» Ausztria

» Ausztria » Karintia » Karintiai tavak


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Gerlitzen és az Ossiachi Tauern között fekvő Ossiacher-tó Karintia harmadik legnagyobb tava, egyben a régió leghosszabb tava, a 11 kilométer hosszú.


A gyönyörű természeti környezetben fekvő tó a karintiai tavak közül az egyik legmelegebb vizű, és kiválóan alkalmas egy családi nyaralásra.

A tavon számos lehetőség kínálkozik többek közt vitorlázásra, szörfözésre, ejtőernyőzésre, sziklamászásra, vagy banánozásra. A pihenés, fürdőzés és sportolás mellett kirándulhatunk a Gerlitzenalpe hegyvidékén.

A kirándulók számára a várak, múzeumok kínálnak érdekes élményeket.

FÜRDÉS

Erlebnisbad Ossiach. Vízicsúszda beépített ugratóval (93 m). 4,5 m magas úszóhegy, a gyerekek szintén lecsúszhatnak rajta a tóba. A strandon játszótér is található.

Strand Bodensdorfban - Strand Heiligengestade-ban

Strand Steindorfban

Ha rossz az idő: Therme Warmbad, Villach (részletek)

KIRÁNDULÁS

Sétahajózás az Ossiacher Seen

Gerlitzen (részletek)

Villacher Alpenstraße (részletek), itt Villacher Alpengarten (részletek)

Sommerrodelbahn Ossiach, nyári bobpálya (9570 Ossiach - Ossiach 8)

Tavak Villach körül. Silbersee a villachiak kedvelt kirándulóhelye, a Drauradweg a tó mellett halad el. Természetvédelmi terület a Vassacher See. A tó vízminősége kiváló, nyáron 26 fokra is felmelegszik. St. Magdalener See halakban nagyon gazdag, 12 halfajta él a tóban. A Leonharder See észak-keletre található Villachtól, strandja kiváló.

MÚZEUM

Burg Landskron (részletek)

Villacher Fahrzeugmuseum (Közlekedési Múzeum) (részletek)

ÁLLATKERT

Affenberg Landskron (részletek)

KERÉKPÁR

Igazi természet-élményt nyújt az Ossiachi-tó körüli 32 km hosszú kerékpárút, amelyről csatlakozni lehet a Dráva-menti kerékpárúthoz. Ez az út Kelet-Tirolból indul és átvezet Karintián. Tipp: Villach-ból vonattal Spittal-ig és a Dráva folyása mentén visszatekerni Villach-ba.

FITNESZ

Steindorf település pl. kiindulópontja a Bleistätti-láp menti Nordic Fitness Sport Parknak, amelynek Nordic Walking és futóútjai egyúttal közvetlen kapcsolatban állnak a déli parton fekvő Ossiach útjaival. Az egyes szakaszok hossza 4 és 11 km között váltakozik és minden sétáló ill. futó megtalálhatja köztük a számára legmegfelelőbb nehézségi fokút. Természetesen ezek az utakat térképészetileg szakszerűen alakították ki és kiválóan ki is táblázták, így a fitnesz mozgásból nem lesz tájékozódási futás.

Ezen kívül elsősorban a helybeliek tömegeit csalogató, csodaszép szakaszok találhatók Warmbad-Villach-ban.

VILLACH

A több mint 900 éves múltra visszatekintő villachi óváros egyszerre modern és romantikus - érdemes a régi utcácskákon és idilli árkádos udvarokon sétálva felfedezni. (részletek)

 


Tartomány:Karintia
Település:Ossiach
Cím:9570 Ossiach
GPS: 46° 40′ 28.812″, 13° 59′ 2.796″
Honlap: http://www.region-villach.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward