Terápiás malac segíti az utazókat San Francisco repülőterén

2019. november 19.

print MTI/Hetedhétország.hu

Terápiás malac segíti az utazókat San Francisco repülőterén

Lilou, a jólfejlett törpemalac terápiás állatként a kutyákhoz hasonlóan segít csökkenteni az izguló utasoknak a stresszt. 

A jól fejlett malaclány Juliana névre hallgat, de tulajdonosa, Tatyjana Danilova Lilou becenéven szólítja. Terápiás állatként a kutyákhoz hasonlóan segít csökkenteni az izguló utasoknak a stresszt. Az idegességét csillapítani óhajtó utas ugyanis megsimogathatja a termetes röfögő malac sörtés hátát.

Juliana nem először jár San Francisco nemzetközi repülőterén: három évvel ezelőtt, még egészen fiatal süldőként pár hetet már ott töltött, afféle próbaképpen. De tulajdonosa és a reptér akkor nem kötött szerződést egymással a törpemalac szerződtetésére.

Három év elteltével azonban megtörtént a szerződéskötés is. Ennek értelmében a Lilou a város kutyakiképző központjában némi oktatáson-szoktatáson esik át, s ettől kezdve az ideges utasoknak arra is lehetőségük nyílik, hogy a malac akár közvetlenül a beszállásig elkísérje őket.

Lilou állítólag nemcsak nyugtató hatású, hanem illedelmes is. Megtanították akkor röfögni, amikor "köszöntenie" kell a vendéget, türelmesen viseli a fejére nyomott pilótasapkát, és megadóan tűri a szelfiket is.

Ha nem teljesít szolgálatot a reptéren, Lilou a gazdájával él San Francisco belvárosának egyik lakásában. Saját ágya és diétája van, és naponta sétáltatják, nyakörvvel. Állítólag szívesen tölti az időt emberek társaságában.

A terápiás állatok megszokottak sok amerikai repülőtéren, igaz, elsősorban kutyákat "foglalkoztatnak" e célokra. De a malacok sem teljesen szokatlanok. New York állam fővárosa, Albany nemzetközi légikikötőjében például 2016 decemberétől ugyancsak terápiás állatként kocog Szalonna, a koca.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play