» Ausztria

» Ausztria » Steiermark


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

2020-ban a stájerországi Strutz-Malom lett Ausztria legszebb helye.


A Schwarzbach-patak erejét használja a Strutz-malom Stájerország délnyugati részén. A Fehér Sulm völgyében, Wielfresenben, a Koraple nyugati lábánál fekszik a Strutz-Mühle - egy igazi gyöngyszem, elrejtve a Fehér Sulm völgyében. 

"Ez az életem munkája"

- mondja alapítója, Peter Fürbass. Hét éven át maga építette a malmot. Sok odaadással és szenvedéllyel - és a részletek iránti nagy szeretettel. Több ezer munkaóra alatt eltávolította a malom eredeti részeit, felújította őket, majd a Schwarzbach partján megépítette „malmát”. A Fehér Sulm területén korábban 24 malom működött.

"Ma már csak a Strutz-malom van ”

- folytatja. Apja emlékére építette.

"A családomnak is volt egy malma. Gyerekként a kedvenc időtöltésem volt ott lenni."

A Strutz-malom minden nap nyitva áll a látogatók előtt, mint „molnár”, Peter Fürbass személyesen kalauzolja vendégeit életművében, és megmutatja, hogy őrölték a gabonát lisztté körülbelül 60 évvel ezelőttig. A három méter magas malomkerék, egy több mint száz éves mini gabonacsörlő, egy hagyományos őrlőkő és a hangulatos pékség kísér el bennünket a gabonától a kenyérig. Antik eszközök díszítik a falakat. A liszteskukák, a történelmi bútorok - szinte minden fából készült, és a régmúlt időket idézi. 

A malom szíve az eredeti malomfelszerelés 1854-ből származik. Az első emeleten található hangulatos "Müller-Stüberl" pedig képet ad arról, milyen volt akkoriban az élet. Az ágy fölött harang lóg, amelyet kötéllel kötnek össze a malomkerékkel: amikor eljött az ideje, hogy újra ki lehessen önteni a gabonát, a molnárt felébresztette.

A Fehér Sulm több mint 29 kilométeren kanyarog Stájerország nyugati területein. Nem sokkal a Fehér Sulm forrása után, körülbelül tíz kilométerre a Strutz-malomtól, egy 60 méter magas vízesés tombol lefelé a sziklalépcsők felett.Tartomány:Steiermark
Cím:Wielfresen
GPS: 46° 43′ 36.57216″, 15° 10′ 20.68788″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward