» Ausztria

» Ausztria » Oberösterreich » Salzkammergut

A világ legrégebbi sóbányája Hallstattban


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Hallstatt híres nevezetessége a világ legrégebbi ismert sóbányája. A látogatás során a gyerekek a 64 m hosszú csúszdát élvezik!


A 7000 éve működő sóbánya 2002-ben nyílt meg múzeumként. A bányának a Mária Terézia korabeli tárnarendszerét, Johannes Saltzenberger eredeti tervei alapján alakították ki múzeumi látványossággá. Ugyancsak 2002-ben lett Hallstatt és Dachstein-Salzkammergut régió az UNESCO világörökség része.

A sóbánya a hosszú téli álom után április végétől látogatható újra. Érdekesség a bronzkori 4K HD minőségű mozi. A filmben Udlo, a bronzkori kisfiú mesél a bronzkorról, a 35000 évvel ezelőtti bányászok életéről.

A bemutatóban fontos szerepet kap a világ legrégebbi lépcsője, melyet itt, a Salzbergen találtak meg. A lépcsőt 2002-ben fedezték fel a sóbánya egyik járatában, a hegy nyomása miatt összetört állapotban.

A lépcsőt Bécsben, a Természettudományi Múzeumban konzerválták, majd visszaszállították a hallstatti sóbányába. A helyreállítás után a bronzkori mozi része lett, egy óriás vitrinben van, 400 méterre attól a helytől, ahol megtalálták.

A múzeum-bánya különböző szintjeit facsúszdák kötik össze. A leghosszabb 64 méter.

A bányába Hallstattból siklóval (Salzbergbahn Hallstatt) jutunk fel. Miután a látogatók a méretüknek megfelelő színes bányászruhát felvették, bányavonattal egymásba kapaszkodva jutnak be a bányába, ahol megismerkednek a hallstatti sóbányászat történetével.
© Österreich Werbung, Fotograf: Julia Knop

Tartomány:Oberösterreich
Település:Hallstatt
Cím:4830 Hallstatt, Salzbergstraße 1
GPS: 47° 33′ 20.31516″, 13° 38′ 44.69064″
Honlap: http://www.salzwelten.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward