» Ausztria

» Ausztria » Wien


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A császári élményvilág a gyerekek számára sok érdekes látnivalót, programot tartogat. Schönbrunn, a Hofburg és a Schloß Hof betekintést nyújt a császárok mindennapjaiba.


SCHÖNBRUNN

A pompázatos Schönbrunni kastély a császári család nyári rezidenciája volt. A schönbrunni kastélyban és parkban egy egész napot is eltölthetünk. Mária Terézia uralkodása alatt a kastélyt rokokó stílusban átépítették, gazdagon felszerelték, majd az udvari és politikai élet középpontjává vált. A kastély 1441 helyiségből áll, ebből 45 látogatható, ezek egyike a Tükörterem, ahol valaha Mozart is zenélt mint hatéves csodagyerek. Az egyik festményen látható a kis Mozart

A kastély megtekintését kiegészíthetjük a Gyerekmúzeumban tett látogatással. A kastély nyugati szárnyában található gyerekmúzeum betekintést nyújt a császárok gyerekeinek mindennapjaiba. Az egykori lovardában található Hintómúzeumban a császári díszhintók és fogatok mellett gyerekkocsikat is láthatunk.

Különleges élményt jelent Residenz étterem Udvari Pékségében tartott "almásrétes-show" megtekintése - amelynek során a tradicionális bécsi almás rétes készítés rejtelmeibe avatják be a vendégeket - egy almásrétes és egy bögre forrócsokoládé (felnőtteknek Wiener Melange) elfogyasztása közben.

A kastélylátogatás után a kastélyparkban található "Labyrinthikon" játszótéren és a labirintusban kimozoghatják magukat a gyerekek. Érdemes felkeresni a Schönbrunni kastély barokk kertjének szívében található Állatkertet is. A főbb látványosságok közé tartozik a nagymacskák háza, az sarkkörház, az akvárium és hüllőház, valamint az esőerdőház trópusi esővel.

Ha sok program után elfáradnánk, a Schönbrunnban közlekedő kisvonaton kipihenhetjük magunkat és így egyúttal kényelmesen felfedezhetjük a nagy területű park látványosságait is (A Pálmaházban látható a világ legnagyobb tavirózsája!). Babakocsival is felszállhatunk: a kisvonat utolsó pótkocsija tolószékek és gyerekkocsik felrakása céljából hidraulikus emelőszerkezettel, továbbá beszállást könnyítő szerkezettel van felszerelve.

A Tiroler Garten felé vezető szép, erdős úton mókusokat is láthatunk, akik a gyerekektől szívesen elfogadják a mogyorót. Az étteremben hagyományos tiroli ételekkel csillapíthatjuk éhségünket.

HOFBURG

A Bécs szívében található Hofburg több mint 600 éven át volt nemcsak a Habsburg Birodalom politikai központja, hanem a császári család rezidenciája is. A Hofburg egyedülálló bepillantási lehetőséget kínál a világ egyik leghíresebb uralkodócsaládjának életbe.

A bécsi Hofburgban tett látogatás után megtekinthetünk egy lovasbemutatót a Spanyol udvari lovasiskolában. Majd elsétálhatunk a közeli Kohlmarkt utcába, amely Bécs legelegánsabb bevásárló utcája. Itt található a híres Demel cukrászda, amely egykor mint császári és királyi udvari cukrászda látta el a császári házat édes finomságokkal. Még a karcsú Sissi sem tudott ellenállni az itt gyártott lila színű ibolyafagylaltnak. Ma a cukrászda látványcukrászdaként üzemel, így a gyerekek megleshetik, hogyan készülnek a finom bécsi sütemények. 

SCHLOß HOF

Schoß Hof Ausztria legnagyobb vidéki kastélya a barokk korban a császári család látványos rezidenciája volt, hatalmas ünnepségek helyszíne. Igazán látványos a hét teraszon elterülő, művészien kialakított díszkert, amely egykor Európa-szerte nagy hírnévnek örvendett. A Meierhof kézműves műhelyeiben barokk mintára tevékenykednek, az istállóépületekben pedig számtalan ősi osztrák állatfaj talált otthonra. A Schloß Hof állatsimogatója, kaland játszótere és barokk gyerekvilága a legfiatalabb vendégek számára is nagy élményt nyújt. A kitünő konyhájú étterem - a kisgyerekek étkeztetését könnyítendő - mikróval, etetőszékekkel, játékokkal is felszerelt. Tartomány:Wien
Település:Wien
Cím:Wien és Schloß Hof
GPS: 48° 11′ 27.40236″, 16° 21′ 33.09624″
Honlap: http://www.kaiserkinder.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward