» Ausztria

» Ausztria » Wien


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Bécsi-erdő dombláncán, Döbling közelében található Kahlenberg, a bécsiek "házi hegye". A 483 méter magas hegy az osztrák főváros legmagasabb pontja. Remek kilátás nyílik innen a városra és a Bécsi-erdőre.


Itt zajlott le 1683. szeptember 12-én a kahlenbergi csata a Sobieski János lengyel király és Lotaringiai Károly herceg vezette lengyel–osztrák–német hadak és a Kara Musztafa nagyvezír vezénylete alatt Bécset ostromló török haderő között. A csata az Oszmán Birodalom súlyos vereségével végződött, mellyel el is indult a megállíthatatlan bukás útján. Az oszmán haderő ezt a vereséget többé nem tudta kiheverni, többé nem fenyegette a korabeli Európát.

A hegyet gyalog a 11 kilométer hosszú 1. számú kirándulóúton közelíthetjük meg, amely a D jelű villamos végállomásánál kezdődik a bécsi Nussdorf nevű, kiskocsmáiról ismert városrészben. Egy közepesen meredek, de ugyanakkor csodálatos, a városra, a bécsi erdőre és a Dunára nyíló kilátást ígérő útvonalon vezet fel az erdőn és a szőlőhegyeken át a Kahlenbergre a Stefaniewarte nevű kilátóhoz.

A hegyre egy 1935-ben kiépített panorámaautóúton is feljuthatunk.

A hegy tetején áll egy tv-torony és egy 22 m magas obszervatórium, melyet Stefánia koronahercegnő ajándékozott a városnak 1880-ban. 

Erdei kalandpálya

A bécsi Kahlenbergen található erdei kötélparkot a legújabb és a legnagyobb biztonságot nyújtó irányelvek alapján építették. A több mint 30 000 négyzetméteres területen 14 akadálypálya 135 akadállyal és 4 kezdőknek kialakított pálya várja a vendégeket összesen 1,8 km hosszúságban. Ezenkívül található itt egy Slackline kötéltáncaréna is 5 kifeszített kötéllel, valamint egy kalandpark gyermekeknek, akiknek még túl magas lenne a kötélpark.

A kötélpálya különlegessége, hogy minden pénteken és szombaton egészen este 11 óráig lehetnek a látogatók a fák koronái között, miközben többszáz lampion világítja meg a területet.

A kötélpálya mellett a legkisebbeket az ingyenes Boszorkányerdő várja.

3D íjászpark

A 3D íjászpark, amely az erdei kötélpark közvetlen közelében található, 80 állomást és 95 3D célt kínál, amelyek valódi állatokról vannak mintázva. Ezek a 3 pályán találhatók, amelyek hossza, a 3D-s állatok száma és nehézsége eltérő, és tökéletesen illeszkednek a természetbe.

Továbbá lehetőség van e-bike-ok és mountain bike-ok kölcsönzésére is.

Számos hegyikerékpárút indul közvetlenül az E-Bike Centerből, és élményeket kínál a Bécsi-erdő gyönyörű ösvényein.Tartomány:Wien
Település:Wien
Cím:Kahlenberg
GPS: 48° 16′ 34.83048″, 16° 19′ 59.0448″
Honlap: http://www.waldseilpark-kahlenberg.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward