» Ausztria

» Ausztria » Salzburg


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A vízesés elképesztő látványa sok festőt és költőt megihletett az idők során. A Golling közelében található 76 méter magas Gollingi-vízesés mellett az azt körülölelő erdő és a sziklás táj is lenyűgöző.


A vízesés 1800 körül vált különösen népszerűvé a művészek és a nyári hónapokban a zöldben felüdülést kereső polgárok körében. A 76 méter magas, több lépcső vízesés ma is közkedvelt, látványos kirándulóhely, 3 kilométerre található a központtól.

A Schwarzbach folyó forrásánál található impozáns vízeséshez könnyed túrával feljuthatunk a közeli ingyenes parkolóból. Kb. 20 percet vesz igénybe az erdei séta, mely során lépcsőkön, és enyhén emelkedő utakon haladunk.

Érdemes bejárni és elgyönyörködni a víz fölött képződő szivárvány, a „boszorkányüst” fölött vezető híd, a tajtékzó víz, a mohalepte kövek, filigrán páfrányok varázslatos látványában. A vízesés felső szakaszán fel lehet menni egészen a víz forrásáig. 479 méteres magasságban, titokzatosan tör elő a karsztforrás zöld borostyánfüggöny mögül, közvetlenül a hegy belsejéből.

Belépő 2023-ban: 6 euró/felnőtt, 3 euró/gyerekTartomány:Salzburg
Település:Golling
Cím:Gollinger Wasserfall
GPS: 47° 36′ 5.05476″, 13° 8′ 13.43472″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward