» Egyesült Királyság

» Egyesült Királyság » Nagy-London


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Piccadilly Circus egy forgalmas környezetben található kereszteződés a londoni West Endben, amely a Piccadilly, a Regent Street, a Shaftesbury Avenue és a Coventry Street utak találkozásánál található. A területet jellegzetes fényreklámok és neonszignók díszítik, és a környék az üzletekről, szórakozóhelyekről és turisztikai látványosságokról ismert.


Piccadilly Circus egyike London legismertebb és legforgalmasabb területeinek. A területen találhatóak a színházak, a múzeumok, a kávézók, az éttermek és az éjszakai klubok, valamint a Trafalgar Square és a Buckingham-palota is könnyen elérhető innen. 

Piccadilly Circus az évek során a brit popkultúra fontos szimbólumává vált, és sok film- és televízióprodukcióban is megjelent, így a terület az Egyesült Királyság egyik legismertebb és leglátogatottabb helye. Sok turista látogatja meg a területet, hogy élvezze a forgalmas hangulatot, a látványos fényeket, és hogy felfedezze a környék turisztikai látványosságait.

A terület egyik fő látványossága az Eros nevű szobor.

 

Az egy lábon álló szárnyas íjast ábrázoló Eros szobrot - Alfred Gilbert alkotását - 1893. június 29-én leplezte le Westminster hercege a XIX. századi reformer és filantróp, a gyermekmunkát ellenző arisztokrata, Shaftsbury hetedik grófjának emlékére. Jóllehet Eros a szerelem istene a görög mitológiában, de a London egyik legforgalmasabb pontján felállított szobornak "A keresztény könyörületesség angyala" nevet adták. A londoniak azonban kezdettől fogva úgy tekintettek a szoborra, mint a szerelem istenének képmására.

A londoni Eros az első aluminiumból készült köztéri szobor. 15 külön-külön öntött részből áll. A két világháború alatt biztonsági okokból elmozdították helyéről. 1931 Szilveszter estéjén megrongálódott, de rövid idő alatt kijavították. Az idő vasfoga is kikezdte és a 100. születésnapot megelőzően teljes felújításon esett át. Szakértők egyenesen azt javasolták, hogy helyezzék el múzeumban az igencsak sérülékennyé vált szobrot, s helyette mását helyezzék el a téren, ami annál is könnyebb lett volna, mivel fennmaradtak a tervrajzok. Westminster törvényhatósága azonban hallani sem akart erről és inkább vállalta a teljes felújítást és tisztítást - 50 ezer font sterling költséggel.

A napjainkban London jelképei egyikének számító Erosról - londoniak és turisták kedvenc találkozó helyéről - nem mindig volt egyértelműen jó a vélemény. G.B. Shaw például úgy vélekedett, hogy a szobor "gyűlöletes, tisztességtelen és nevetséges, és alkotóját a szobor lábánál lévő szökőkút medencéjébe kellene hajítani".Tartomány:Nagy-London
Település:London
Cím:Piccadilly Circus
GPS: 51° 30′ 35.25192″, -0° 8′ 3.94382″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward