» Franciaország

» Franciaország » Provence-Alpes-Côte d'Azur » Provence


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Marseille közeli Calanque-ok, ezek a csodás tarajos, fehér sziklás, változatos tájú öblök, fjordok igazán egyedülálló látványt nyújtanak.


Az ún. Calanques partszakasz 20 km hosszan terjed Marseille és Cassis között. Csodálatos mészkősziklák, fenyők, kis szigetek, félszigetek tarkítják a tájat. 

A sziklás öblök már több mint 200 millió éve állnak itt. A partszakaszt 900 féle növényfaj tarkítja, így ha fürdésre nem is alkalmas esetleg az idő, akkor is érdemes kirándulni egyet ezen a vidéken.

A tenger is tartogat igazi kincseket, kivételes élővilágot. A nyílt víz lakói a cetfélék, a közönséges barázdásbálnák, a palackorrú delfinek. A part közelében élnek csikóhalak, tengeri sünök, nagy sonkakagylók, amely a Földközi-tenger legnagyobb kagylóféléje.

Ez a gyönyörű, kontrasztos vidék már több mint egy évszázada kiemelt környezetvédelmi helyszín. Számos túraútvonal található a könnyűtől a nehezebbig. A nehezebbek közé tartozik a 11 órás GR 98 túraútvonal, amely Marseille-t köti össze (az Calanque de Callelongue kiindulóponttól) Cassis-al. 

A Calanques különleges vidéke Marseille nagyvárosától pár percre található.Tartomány:Provence-Alpes-Côte d'Azur
Település:Cassis
Cím:Calanques
GPS: 43° 5′ 12.50052″, 5° 27′ 56.43637″
Honlap: https://www.ot-cassis.com/en/calanques.html

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward