» Ausztria

» Ausztria » Salzburg » Salzkammergut


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Wolfgangsee a császári korra emlékeztető, különleges hangulatú nyári felfrissülést kínál. St. Wolfgang világhírű üdülőhely.


Salzburg tartomány legnagyobb tava a 11 kilométer hosszú Wolfgangsee. A csodás természeti környezetéről híres Salzkammergut kellős közepén fekvő tó természetes medenceként funkcionál és lélegzetelállító kilátással ajándékozza meg a fürdőzőket.

A Strobl, St. Gilgen, Abersee és St. Wolfgang településeken található 15 stranddal és fürdőhellyel a Wolfgang-tó a legnépszerűbb fürdőtó 13 négyzetkilométeres vízterületével.

Aki aktív élményekre vágyna, az kipróbálhatja a búvárkodást (a tó mélysége bizonyos helyeken eléri a 114 métert), vitorlázhat, szörfözhet vagy motorcsónak vontatta gumigyűrűn lovagolhatja meg a hullámokat.

A salzburgi részen található a Wolfgangsee partján a St. Gilgen és a Strobl üdülőparadicsom számos szállodával és kempinggel.

FÜRDÉS

A tó körül összesen 15 szabadstrand várja az úszni, pancsolni, napozni és pihenni vágyókat. A kristálytiszta vizű tó nyáron átlagosan 24 fokra melegszik fel.

Strobl-Wasbad: nagyméretű strandfürdő sekélyen lefutó parttal, ideális gyerekeknek, játszótér, kioszk

Uszoda St. Gilgenben

KIRÁNDULÁS A HEGYEKBEN

Schafberg nosztalgia fogaskerekű vasút, St. Wolfgang. A kisvonatból káprázatos kilátás nyílik a térségre, a tóra és az azt övező településekre. (részletek)

Zwölferhorn felvonó, St. Gilgen. A kabinos felvonó az 1.522 m magas hegyre viszi fel az utasokat, ahonnan nemcsak gyönyörű a panoráma a Wolfgangseere, hanem több túraútvonal is indul.

Postalmstraße: az út Ausztria legnagyobb fennsíkján, ill. Európa második legnagyobb összefüggő alpesi legelővidékén vezet. Díjköteles.

KIRÁNDULÁS A TAVON

A festői tóparti települések bejárásához a sétahajó a legjobb megoldás. A Wolfgangseen már a császári időkben is szerveztek hajótúrákat. A hajóról mindig más és más varázslatos arcát mutatja a salzkammerguti táj.

Több mint 145 éve, 1873-ban bocsátották itt vízre a világ egyik legöregebb lapátkerekes gőzhajóját, az “I. Ferenc József császár”-t. Ez a nosztalgiahajó a filmesek kedvence, és még ma is fel-feltűnik a Wolfgangsee-nél.

Összesen hét kikötő van a tónál, mindegyiktől sokfelé kirándulhatunk. Jó ötlet gyalogtúrával egybekötni a sétahajózást, és bejárni a csodaszép tavat szegélyező erdei és mezei utakat. Szép túra vezet például St. Wolfgang-ból a Rieder Steig-en át Ried-Falkenstein hajóállomáshoz.

A hajó állomásai: St. Gilgen, St. Wolfgang, Strobl, Fürberg, Ried-Falkenstein.

KALAND

Dorf der Tiere/Állatfalu. A kisállatkert nagy élmény a gyerekeknek. Az állatokat -nyuszi, póni, csacsi, láma, kacsa, liba, malac, törpekecske - szabad simogatni, etetni, kézbe venni. Az állatkert mellett egy kisebb kalandpark is várja a gyerekeket játszótérrel, pedálos autóval. A gyerekek résztvehetnek egy kincskereső kalandban is. (5342 Abersee - Gschwand 44)

Nyári szánkópálya, Strobl-Gschwendt (részletek)

Vadaspark és hegymászókert Kleefeld, Strobl

EGYÉB LÁTNIVALÓK

Abarena: modell kiállítás (részletek)

Mozart-ház, St. Gilgen. Mozart édesanyjának a szülőháza. Itt élt Mozart lánytestvére, Nannerl is. (Ischlerstrasse 15.)

Kirándulás a Schwarzensee-hez, St. Wolfgang

St. Gilgen: itt forgatták a Muzsika hangja egy részét.

HörArt-Musik Instrumente Museum der Völker, St. Gilgen (részletek)Tartomány:Salzburg
Település:St. Wolfgang
Cím:5360 St. Wolfgang
GPS: 47° 45′ 55.97536″, 13° 21′ 51.51694″
Honlap: http://www.wolfgangsee.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward