» Ausztria

» Ausztria » Salzburg » Salzkammergut


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A salzburgi Salzkammergut vidékén elterülő Fuschlsee Salzburg tartomány egyik legszebb, halakban gazdag tava. Rétek és erdők veszik körül, közelében túrára csábító hegyek emelkednek. A partján álló „Sisi”-kastéllyal tökéletes „Sommerfrische”-színhely, vagyis a XX. század eleji békebeli nyaralások hangulatát idézi.


A Salzburgtól 25 kilométerre levő Fuschlsee a XV.-XVI. században még "udvari halastóként" volt ismeretes, itt tenyésztették az ízletes húsú tavi halakat, amelyek azután a salzburgi érsekek és vendégeik asztalára kerültek. Ma 14 különböző halfajta található a Fuschlsee-ban, köztük olyan különlegesek is, mint a maréna, a tavi szajbling, a tavi pisztráng, a menyhal vagy a compó.

Települései: Ebenau bei Salzburg, Faistenau, Fuschl am See, Hof bei Salzburg, Koppl bei Salzburg, Thalgau. Fuschl am See a Fuschlsee egyetlen tóparti települése, kellemes alpesi nyaraló- és üdülőhely. Hintersee a Fuschlsee kistestvére.

Fuschlsee

Fuschlsee (c) ÖW/AMA/Christian Kremser

FÜRDÉS

A Fuschl-tó fantasztikus elhelyezkedése, a kiváló vízminőség és a természetes strandok magukért beszélnek.

Fuschl am Seeben több kellemes strandot találunk:

Fuschlseebad a strand talán a környék legszebbje, puha fövénnyel, fűtött medencével, uszodával. Vízicsúszda a tóba. (részletek)

Badeplatz Stöllinger (Fischerweg 1)

Badeplatz Wesenauer, játszótér (Au-Straße 21)

Egyéb fürdési lehetőség:

Hofer Naturbadestrand, Hof bei Salzburg. A strand ingyenes.

Freibad Thalgau, játszótér, babamedence.

A faistenaui Felsenbad. A Felsenbad név sziklás fürdőt jelent. A Strüblweiher víztározó kezdeténél található kiszélesedő patakmeder természeti emlék. Sziklák és víz. Napozó és a természetes kis medencékben fürdő emberek. Néhányan úsznak, néhányan a sziklákról ugrálnak a vízbe. A napsütés jól felmelegíti a part lapos kőpárkányát, úszás után jól esik elfeküdni rajta. A sziklában a jég, a víz és a víz szállította hordalék ereje alakított ki kis medencéket. Némelyiknél Kneipp-kúrázhatunk, de van, amelyikben úszni is lehet néhány tempót. Sőt akadnak olyan mélyek is, amiknek vizébe a magasabban kinyúló sziklákról bele lehet ugrálni. Az ugrálással azért vigyázzunk, ha nincs velünk senki, aki jól ismerné a terepet.

A még érintetlen természetben megbúvó Hintersee kis tiszta fürdőhelyekkel és be nem épített partszakaszokkal tűnik ki. A kristálytiszta víz és az idillikus fekvés teszi a tavat egy igazi titkos tippé mindenki számára, aki egy kis nyugalomra vágyik. A Wolfgangsee és a Fuschlsee közelében található Hintersee csupán 1,7 kilométer hosszú és 700 méter széles, legmélyebb pontján 22 méter mély. A fürdőhelyeken uzsonnázó helyek várják a betérőket. Hirschpoint fürdőhely: játszótér, büfé állatsimogatóval (Faistenau, Hinterseestraße 130.)

A romantikus Eibensee tó. Fuschl am See-ből hegynek fölfelé vezet az út, egy ideig az Eibenseebach, azaz az Eibensee tavat tápláló patak partján. Aztán tovább a Wildmoos természetvédelmi területen át a tóhoz. Egy-másfél óra a menetidő. Már csak a hegyi tó szépsége miatt is érdemes megtenni az utat. Sűrű erdő veszi körül, körötte dombok emelkednek. Vize hűvös, viszont nagyon tiszta és üdítő.

A Filblingsee tó. Fuschl am See-ből a 40. sz. túraút vezet fölfelé. Érintetlen természet vesz körül. Háromnegyed óra alatt lehet elérni a tavat. Nem nagy, de a dús növényzet és a titokzatos "elhagyatottság" külön vonzerőt kölcsönöz neki. Itt is jót lehet úszni.

A Wiestalstausee víztározó. Ebenau helységből 3,5 kilométeres gyalog- és bringaút vezet Almbach patak partján. A Strubklamm szurdokon zubogva átrohanó víz itt már lelassul és nyugodtan folyik, egészen a Wiestalstausee nevű víztározóba. Az inkább keskeny, hosszúkás tó csillogó tükre mentén számtalan kis öbölben lehet fürödni.

GYEREK TÚRA

Zwergelweg és Ruming-malom, Fuschl am See. A törpe-témaúthoz a turistairodában kapható egy mesefüzet, amely a törpék történetét meséli el a gyerekeknek. A kirándulást össze lehet kötni a Ruming-malom meglátogatásával, ahol nyáron minden kedden 13 órától kenyeret sütnek.

Ruine Wartenfels, Fuschl am See. A várat 1295-ben építették. A várból szép a kilátás a Fuschlseera és a Wolfgangsee-ra. A vár romjait a Fuschlseebad parkolójától lehet megközelíteni. Menetidő: kb. másfél óra.

Hofspur, Hof bei Salzburg. 6 téma út, amelynek segítségével a gyerekek megismerhetik a régió élővilágát, történelmét. 1. Kapellenspur-kápolnák nyomában (9,7 km), 2. Waldspur- erdő nyomában (3,8 km - babakocsival járható), 3. Vogelspur-madarak nyomában (3,2 km - babakocsival járható), 4. Gerichtsspur (4,4 km), 5. Wasserspur-víz nyomában (3,4 km), 6. Landschaftsspur-a táj nyomában (5 km).

Kirándulás a Hintersee körül, babakocsival járható 5 km hosszú túraút, információs táblákkal a tó állat- és növényvilágáról.

Schafbachalm, 1038 m, (Faistenau és Hintersee között). Itt kiránduló utak, mese-út, hütte. A Schafbach mentén 10 tábla meséli el az elvarázsolt törpe történetét, aki csak egy bodzaág segítségével nyerhette vissza eredeti alakját. Egy órás túra és három kilométer után feltűnik a Schafbachalm.

Faistenauban számos séta- és túraösvény várja a gyerekeket: A medveúton (Bärenweg) kis vendégeink öt rejtvényt fejtenek meg. Aki mindet helyen oldotta meg, a turisztikai hivatalban apró ajándékot kaphat. Számos élményt tartogat még a Wald-Zauber-Weg és a fejtörő- és természeti tanösvény (Denksport- und Naturlehrweg) a Hinterseenél.

A Plötz vízesés. Ebenau közelében negyedórás út vezet enyhén hegynek fölfelé. Első állomása egy kis patak partján álló régi kerekes malom. Itt halad a romantikus szurdokban vezető, öt malmot érintő ebenaui malom-körtúra (Ebenauer Mühlenweg). A XIV. századtól egészen a XX. századig itt őrölték a gabonát az Ebenau környéki parasztgazdák. Gondosan kitáblázott gyalogút vezet malomról malomra az „elátkozott” szurdokban, vízmosások közt, egészen az ötven méter magas impozáns vízesésig. Az útvonalán előbb-utóbb meghalljuk az ötven méter magas vízesés hangjait. Kb. két óra kell hozzá, nehézsége könnyű, helyenként közepes. A vízesés természeti emlék. Itt meg lehet fürödni, és aki nem fél a hideg víztől, akár oda is állhat a lezubogó víz alá.

HAJÓ

Zillen-hajóút körút. A Zille egy elektromos fahajó. Fuschl am See-ben a tavi sétány és Schloss Fuschlnál található kastélyhalászat között közlekedik.

Dereglye. A Fuschlsee-t három és fél órás sétával gyalogosan is körbejárhatjuk, a vízről nyíló kilátás kedvéért azonban döntsünk a „Fuschlerin” nevű dereglye mellett. A naptól könnyű tető védte dereglyében kb. húsz főnek van hely. Negyven percig tart a romantikus, hangtalan siklás a zöldeskék vízen. A kis hajó Fuschl tóparti sétányánál köt ki és a vele szembeni parton is, ahol remekül lehet uzsonnázni a kastély melletti halgazdaság és halfüstölő pavilonjainál. Naponta frissen füstölik a 67 méter mélységű, ivóvízminőségű tóból kifogott pisztrángot, hegyi lazacot, nagy marénát.

MÚZEUM

Manro-Classic Oldtimer Múzeum, Koppl bei Salzburg

Puppenstubenmuseum/Babamúzeum, Hintersee

KALAND

Nyári bobpálya (Fuschl am See - Wolfgangsee-Bundesstraße).

Strubklamm canyoning, Faistenau

Horgászás a Hinterseeből. Horgászjegyek Hirschpoint strand jegypénztárában kapható.Tartomány:Salzburg
Település:Fuschl am See
Cím:5330 Fuschl am See
GPS: 47° 47′ 36.41784″, 13° 17′ 56.3649″
Honlap: http://www.fuschlseeregion.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward