» Görögország

» Görögország » Dél-Égei-szigetek » Sziget


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Nyaralás Naxos szigetén.


Naxosz, a Kikládok legnagyobbika.

Mitológia

Egy legenda szerint Zeusz a Zász (=Zeusz) -hegyen, egy barlangban nevelkedett. Itt hagyta ott Thészeusz Ariadnét, aki segített neki kiszabadulni a krétai labirintusból. Ariadné aztán beleszeretett Dionüszoszba, a bor és a vigalom istenébe.

Stelida Régészeti Projekt

Az Égei-tenger medencéjét sokkal korábban benépesítették az emberek, mint korábban hitték. A jégkorszak bizonyos periódusaiban a tenger szintje sokkal alacsonyabb volt, a kontinensek között szárazföldi útvonal húzódott, ezért az őskori emberek eljuthattak Stelidába, Naxosz-szigetére, és alternatív migrációs útvonal kötötte össze Európát Afrikával.

A régészek úgy vélik, a Földközi-tengeri térség vonzó lehetett az ősember számára, mivel bővelkedett a nyersanyagokban, ami ideális a szerszámkészítéshez és friss vizet is találtak. A kutatók Stelidában csaknem 200 ezer éves leleltekre bukkantak. A kőkorszaki bánya köveiből az ősemberek és a neandervölgyiek készítettek vadászathoz használt eszközöket. (részletek)

Naxos városában található régészeti múzeumban a kükládiai kultúra i. e. 3000 és 1100 közötti időszakból származó műalkotásai láthatók.

Naxos legszebb strandjai:

A legtöbb turistát Naxos strandjai vonzzák. A rajongók esküsznek rá, hogy szigetükön vannak a legszebb strandok a Kikládok között, és aki meglátja a hófehér homokkal és türkizkék vízzel borított öblöket, azonnal elhiszi ezt.

Agios Prokopios: Az 1000 méter hosszú strand nyugaton található. Nagyon finom kavicsokból áll. A strand mögött egy tó is található. Néhány étterem és minipiac várja a fürdőzőket, és vannak szállodák is. Van egy buszmegálló.

Agia Anna: A három öbölre osztott strand nyugodt vize miatt kiválóan alkalmas kisgyermekes családok számára. A középső öböl a legforgalmasabb, itt sok szálloda és bár található. Elhelyezkedés: a sziget nyugati részén, Naxos városától mintegy hét kilométerre délre. Van egy buszmegálló.

Agios Georgios: Két kilométer hosszú, Naxos várostól délre kezdődik és a repülőtérig tart. Napágyakat és napernyőket bérelhet, és számos étterem és bár is található. A tengerparton számos szálloda is található.

Plaka strand: 3,7 kilométer hosszú, nagyon finom fehér homokkal és dűnés tájjal. Van néhány étterem és minipiac, és csak néhány szálloda.Tartomány:Dél-Égei-szigetek
Cím:Naxos
GPS: 37° 3′ 36.03762″, 25° 28′ 14.72416″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward