» Olaszország

» Olaszország » Veneto » Velence


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Ca d'Oro, azaz Aranyház homlokzata eredetileg be volt aranyozva. Ma is az egyik legszebb velencei palotának tartják.


Velence legszebbnek és legtipikusabbnak tartott gótikus palotája, keleties hatásokkal. Mario Contarini prokurátor számára épült 1420-1434 között. A Giorgo Franchetti Galéria működik benne.

Marino Contarini, a gazdag velencei kereskedő 1420-ban rendelte meg a gótikus díszítményekkel, ablakokkal, tornyocskákkal ékesített palota építését, amelyen felismerhető a Dózse-palota hatása. A Ca'd'Oro palota 10 év alatt készült el, a homlokzat a kor legdrágább anyagaiból készült, a díszítéshez cinóbervöröst, ultramarint és aranyfüstöt használtak.

A Ca'd'Oro palota többször is gazdát cserélt, állapota egyre romlott. A mélypont 1847-ben volt, amikor egy orosz herceg megvásárolta és odaajándékozta szeretőjének, majd átalakíttatták.

Az épületet a XIX. században Franchetti báró vásárolta meg és helyreállította a korábban végrehajtott változtatásokat. A Ca'd'Orot páratlan műkincseivel együtt 1916-ban az államnak adományozta. Tiziano, Mantegna, Van Dyck, Tiepolo, Lippi, Pontormo, Bellini, Tintoretto képeit csodálhatjuk meg.Tartomány:Veneto
Település:Venezia
Cím:Velence, Sestiere Cannaregio, 3932
GPS: 45° 26′ 26.79655″, 12° 20′ 1.79444″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward