» Olaszország

» Olaszország » Veneto » Velence


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A palazzo egy dúsgazdag velencei nemesi család otthona volt, tagjai közül több dózse is kikerült. A gótikus épületet a 17. században átépítették.


1945-ben a palotát a velencei Mocenigo család utolsó leszármazottja Velencének adományozta, de kikötötte, hogy palotája művészi képtárként működjön tovább a Museo Correr-rel együtt. Az 1970-es évek végén, amikor a felesége is elhunyt, a városi múzeum birtokába kerültek az első emelet előkelő szobái, 18. századi freskókkal és bútorokkal is.

A palota a nyilvánosság előtt 1985-ben jelentős helyreállítások után nyílt meg, azóta itt működik a textil- és ruhatörténeti múzeum, a város legérdekesebb gyűjteményeiből összeválogatott anyaggal. A kiállított figurákon vagyonokat érő, csipkével, hímzéssel díszített öltözetek, az állványokon bámulatos szövetminták, selymek, kiegészítők csillognak.

A palota úgy marad meg az utókornak ahogy a Mocenigo család egykor hagyta. A palota pompája ma is mindenkit elbűvöl. Már az lenyűgöző, hogy járkálhatunk és körülnézhetünk egy ősi velencei épület színes falai és antik bútorai között.

Nemrég egy parfümkiállítással bővült a múzeum. Ez Itália első olyan kamaramúzeuma, amely alapanyagok, receptkönyvek és titokzatos lombikok, edények, szerkezetek bemutatásával a parfümkészítés történetét tárja fel előttünk.Tartomány:Veneto
Település:Venezia
Cím:Velence, Santa Croce 1992
GPS: 45° 26′ 26.24726″, 12° 19′ 47.63579″
Honlap: http://mocenigo.visitmuve.it

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward