» Ausztria

» Ausztria » Salzburg » Salzkammergut


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A sok túraút közül talán a legizgalmasabb az elvarázsolt törpe történetét meséli el, aki csak egy bodzaág segítségével nyerhette vissza eredeti alakját.


Zwergelweg és Ruming-malom, Fuschl am See. A törpe-témaúthoz a turistairodában kapható egy mesefüzet, amely a törpék történetét meséli el a gyerekeknek. A kirándulást össze lehet kötni a Ruming-malom meglátogatásával, ahol nyáron minden kedden 13 órától kenyeret sütnek.

Ruine Wartenfels, Fuschl am See. A várat 1295-ben építették. A várból szép a kilátás a Fuschlseera és a Wolfgangsee-ra. A vár romjait a Fuschlseebad parkolójától lehet megközelíteni. Menetidő: kb. másfél óra.

Hofspur, Hof bei Salzburg. 6 téma út, amelynek segítségével a gyerekek megismerhetik a régió élővilágát, történelmét. 1. Kapellenspur-kápolnák nyomában (9,7 km), 2. Waldspur- erdő nyomában (3,8 km - babakocsival járható), 3. Vogelspur-madarak nyomában (3,2 km - babakocsival járható), 4. Gerichtsspur (4,4 km), 5. Wasserspur-víz nyomában (3,4 km), 6. Landschaftsspur-a táj nyomában (5 km).

Kirándulás a Hintersee körül. Számos élményt tartogat a Wald-Zauber-Weg és a fejtörő- és természeti tanösvény (Denksport- und Naturlehrweg) a Hinterseenél. Babakocsival járható 5 km hosszú túraút, információs táblákkal a tó állat- és növényvilágáról.

Schafbachalm, 1038 m, (Faistenau és Hintersee között). Itt kiránduló utak, mese-út, hütte. A Schafbach mentén 10 tábla meséli el az elvarázsolt törpe történetét, aki csak egy bodzaág segítségével nyerhette vissza eredeti alakját. Egy órás túra és három kilométer után feltűnik a Schafbachalm.

Faistenauban számos séta- és túraösvény várja a gyermekeket: A medveúton (Bärenweg) kis vendégeink öt rejtvényt fejtenek meg. Aki mindet helyen oldotta meg, a turisztikai hivatalban apró ajándékot kaphat.

Még több program a Fuschl See-nél: (részletek)Tartomány:Salzburg
Település:Fuschl am See
GPS: 47° 47′ 47.63652″, 13° 18′ 12.1104″
Honlap: http://www.faistenau.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward