» Ausztria

» Ausztria » Karintia » Karintia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Rosaliengrotte barlang látványossága a sziklába épített Rosalia-kápolna. A barlangból feltörő víznek állítólag gyógyító ereje van, különösen a szem számára, de az általános jó egészséget is elősegíti.


A Hemmaberg egy 842 méter magasan fekvő hegy a Karawanken lábánál, Globasnitz falutól nyugatra, Dél-Karintiában. A csúcsfennsíkon a római kor óta egy kelta szentély található. A késő ókorban itt egy település állt egy templommal és két ikertemplommal, amelyeket a 6. század elején egyszerre építettek. A település 600 körül tűzvészben elpusztult a szláv hódítás idején

A középkorban zarándoktemplomot építettek a csúcson, a barokk kor óta pedig a pestis szentjét, Rosaliát tisztelik a Rosalia-barlangban.

Az ókori település alatt található Rosalia-barlang egy olyan víz forrása, amely a késő antik település vízellátását biztosította. Az ókorban a forrást forrásszentélyként tiszteltek. A forrás ma is folyik. Európa minden részéről érkeznek emberek a Rosalia-barlangba, hogy kihasználják ezt az erőt, feltöltődjenek, és magukkal vigyék a gyógyvizet.

A grottában 1669-ben Szent Rozália szobrát állították fel. 1680-ban a környező települések plébániái fogadalmat tettek, hogy kápolnát építenek, ha a terület megmenekül a pestistől. A kápolnát 1681-ben 23 pap és 1000 ember részvételével körmenetben szentelték fel.

A jelenlegi fakápolnát és a Szent Rozália-szobrot egy 1926-os tűzvész után építették.

A Klopeiner See melletti Hemmabergnél lévő Rosaliengrotte majdnem hét évig zárva volt. Egy sziklaomlás kárt okozott, a barlangot fel kellett újítani és biztosítani kellett. 2021 óta újra látogatható.Tartomány:Karintia
Település:Globasnitz
Cím:9142 Globasnitz, Rosaliengrotte
GPS: 46° 33′ 14.68692″, 14° 39′ 59.4846″
Honlap: http://www.globasnitz.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward