» Ausztria

» Ausztria » Steiermark » Dachstein


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Gröbmingből alpesi úton elérhető Stoderzinken (2048 m) könnyű megközelíthetősége miatt népszerű kirándulóhely. A legromantikusabb hely a Stoderzinken déli oldalában, lélekvesztő helyen álló fazsindelyes kápolna.


Stoderzinken Alpenstraße

A 12 km hosszú, átlagosan 9% emelkedésű alpesi út Gröbmingből indul. Az út végén, a parkolóból indulva kellemes túrákat tehetünk. Az út díjköteles, 2022-ben 15 euró.

Friedenskircherl

A gyönyörű panorámájú, sziklapárkányra épült, 1.845 m magasban épült békekápolna 1902-ben épült, ma a hegyimentők bázisa.

A Friedenskircherl a Stoderzinkenen megérintette a költőket, vigaszt nyújtott a hívőknek, és mennyei emlékekkel ajándékozta meg a kirándulókat. Az 1898 méter magasan fekvő kápolnát 120 évvel ezelőtt építették azzal a céllal, hogy összehozza az embereket.

A parkolóból könnyű sétával érhetjük el. Fecskefészek módjára tapad a kis kápolna a csaknem függőleges sziklafalhoz, szédítő mélységbe tekinthetünk le.

A Stoderzinken alpesi út már önmagában is csodálatra késztet: a Gröbming és a környező hegyvidéki táj kilátópontjai megállásra csábítanak. E-bike-ok és kerékpárok, motorok és autók parkolnak, a lábak mozdulatlanok maradnak, a szemek pedig sorra veszik: a Hohe Tauern, a Niedere Tauern, a Gesäuse, a Dachstein-fennsík - van mit nézni. Így válik a Magas-Alpesi út úti céllá - a sportrajongók számára a kerékpárversenyeken, a klasszikus autók szerelmeseinek a hegyi próbákon, a motoros kluboknak a túrákon vagy a családoknak az autóval. Ha végre elértük a Steinerhaus hegyi vendéglőt, mindenki gyalog megy tovább: a Friedenskircherl körülbelül 20 perc alatt, a csúcskereszt pedig 50 perc alatt érhető el.

A gröbmingi hegyimentő szolgálat felelős a műemlék jellegű imahely megőrzéséért, amelyet eddig egyetlen vallási közösség sem szentelt fel.

ZipLine

A Stoderzinkenen található drótkötélpálya a legnagyobb ilyen jellegű létesítmény egész Európában. A startállomás 1600 méterrel a tengerszint felett található, a Gröbming szomszédságában magasodó Kaiserwand közelében. A négy párhuzamosan kifeszített drótkötélen 115 km/h sebességgel siklanak le a vállalkozó kedvűek a völgybe. 2020-tól az új Flying Coaster köti össze a Zipline alsó végállomását a gröbmingi kalandparkkal. A látogatók egy vékony cső mentén 800 m hosszan siklanak az erdőn át. A fel- és lemenetek hullámvasútszerű érzést adnak. (részletek)

Gröbming kalandpark

Ausztria legnagyobb alpesi kötélparkja az alpesi út mellett található. A bátor mászók 18 pálya közül választhatnak. (részletek)Tartomány:Steiermark
Település:Gröbming
Cím:Stoderzinken
GPS: 47° 27′ 34.46352″, 13° 49′ 44.79744″
Honlap: http://www.stoderzinken.at/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward