» Ausztria

» Ausztria » Karintia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Karintiában, a Hochrindl mondák övezte fenyőerdejében egy túraösvény vezet a csodatévő forráshoz.


Zöldellő fenyőerdők, virágos rétek, alpesi házak és gazdaságok: a karintiai Nockberge-hegységben található, 1500 méter magas Hochrindl-hágó megnyugtató légkörrel csábít kikapcsolódásra.

Csodás panorámát kínáló, rövid túrázás vezet az erdő közepén található Ursula-forráshoz. A mondák szerint egykor egy kápolna állt itt, de mivel az emberek elítélendő módon éltek, a kápolnát elnyelte a föld. Ezután csak a forrás maradt hátra, amivel lemosható a bűn és a vétek. Egy másik történet szerint egy szolgálólány, aki a forrásvízben mosta meg az arcát, azt követően egyre szebb és szebb lett.

A túrázók a mai napig szívesen látogatnak el az Ursula-forráshoz, hogy megszabaduljanak a gondjaiktól. Egyesek ezt jelképesen úgy teszik meg, hogy kis ágakból és más erdei anyagokból egy keresztet készítenek és elhelyezik a forrásnál. Mások egyszerűen csak élvezik a hűs, ízletes forrásvizet.

Az Ursula-forráshoz vezető túra kiindulópontja a Gasthof Alpl fogadónál található. A forrás nagyjából 45 percnyi séta után érhető el. A Hochrindl kínálatában számos további erdei túra is található. A Hochrindl megkerülése például nagyjából 6 órát vesz igénybe.Tartomány:Karintia
Cím:Hochrindl
GPS: 46° 51′ 54.71316″, 13° 59′ 56.62104″
Honlap: https://www.hochrindl.at/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward