» Ausztria

» Ausztria » Burgenland


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Burgenland déli részén található Bernstein (Borostyánkő) vára a XIII. század elején épült a nyugati védelmi vonal részeként. A falu fölött tornyosuló, jelenleg várszállóként üzemelő épület egy részét és a privát kastélykertet is meg lehet tekinteni.


Az egykor a Kanizsai-, majd a Batthyány-család várát 1892-ben vásárolta meg az Almásy-család. A Borostyánkő várát a XVIII. században mai formájára a Batthyány-család építtette ki.

A jelenlegi várurak elődei kivétel nélkül szorgos felfedezők és utazók voltak, és a nemzedékek során a legkedvesebb személyes tárgyaikkal töltötték meg a vár termeit. A látogatók ezekkel a zegzugos folyosókon és a termekben találkozhatnak. Összesen tíz, az eredeti állapotnak megfelelően berendezett szoba és lakosztály várja a látogatókat, hogy a velencei tükrök, az apró barokk cserépkályhák és a világ minden tájáról származó antik csillárok között elmerülhessenek az egykori váréletben.

A vár egyik érdekessége az alkimista műhely, ahol XVII. századi, kísérletezéshez használt tárgyak láthatóak.

Az Afrika-kutató, Almásy László (Az angol beteg c. film ihletője) 1895. augusztus 22-én született a várban. A borostyánkői birtokot még nagyapja, Almásy Ede szerezte, aki a Magyar Földrajzi Társaság egyik alapító tagja volt 1872-ben. Édesapja az Ázsia-kutató, Almásy György (1867–1933), édesanyja Pittoni Ilona volt. A család 1892-ben költözött Borostyánkőre. 

A vár kapuja alatt egy német nyelvű tábla őrzi Almásy László emlékét.

A várban 1953-ban szállodát rendeztek be. A vár csak vezetéssel látogatható.Tartomány:Burgenland
Település:Bernstein
Cím:Bernstein/Borostyánkő
GPS: 47° 24′ 22.8708″, 16° 15′ 8.08182″
Honlap: http://www.burgbernstein.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward