» Ausztria

» Ausztria » Oberösterreich


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A középkori vár ma is a Clam grófok birtokában van. A középkori hegyi erődítmény tornyát is érdemes felkeresni. Itt ugyanis 360 fokos kilátás várja a vendégeket a Bécs körüli dombok és hegyek felé, egészen Salzkammergutig.


A vár a felső-ausztriai Mühlviertelben található Linz és St. Pölten között.

Az osztrák nemes Clam család múltja visszanyúlik egészen a 13. századba. A Clam grófok nemzedékeken át vezető pozíciókat töltöttek be a Habsburg Monarchiában, a vezérőrnagyságtól egészen a miniszterelnökségig. 1791-óta a Martinic családdal kötött házasság révén kettős néven ismert: Clam Martinic. A Martinic család az egyik legrégebbi és legtekintélyesebb család volt Csehországban.

Burg Clam

Burg Clam (c) Österreich Werbung/ Robert Plank

A Clam várkastély már 23 generáció óta a család tulajdonában van. A jelenlegi tulajdonos Carl Philip Clam Martinic, aki korábban marketing menedzser volt Hong Kong-ban, a várkastélyt a birtokkal 2003-ban hagyatékként vette át, azóta vállalkozásként irányítja.

A várat a 12. században kezdték el építeni. A várkastély építésének második szakaszára a gótika stílusa a jellemző, ebben az időszakban épült a keleti részen az "új" vár kápolnája.

A reneszánsz idején tovább bővítették a várkastélyt. Ekkor készülte a vár belső díszítései. A vár a 18. században nyeri el mai formáját, ekkor bővítették a gazdasági épületekkel és istállót is építettek, a mai külső udvarban. Ezt követően, a várkastély mint egy erődítmény egyben lakásként is szolgált, árok vette körül, a bejáratnál lévő felvonó hídig köves utat építettek.

A két világháborút és a 20. századot a várkastély viszonylag sértetlenül élte túl. Csak a hidegháború hagyott nyomot: a nyolcvanas években gróf Heinrich von Clam polgári védelmi menedéket alakított ki atomtámadás ellen.

A vár vezetéssel látogatható.

Az idegenvezetővel vezetett túra a három emeletes reneszánsz udvaron kezdődik. Bemutatják a konyhát, a gyógyszertárat, a fegyvertárat és a gótikus kápolnát, majd az egyes lakótereket, melyekben a gróf családja lakik. Az étkezőben porcelánnal megterített asztal fogadja a látogatót, a falakat freskók díszítik. Túra hossza: 45 perc.Tartomány:Oberösterreich
Település:Klam
Cím:Klam
GPS: 48° 13′ 27.89904″, 14° 46′ 53.10228″
Honlap: http://www.burgclam.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward