» Ausztria

» Ausztria » Steiermark


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Turracher Höhén nyáron is változatos hegyi élmények várják a látogatókat. A gyerekeket pedig Nocky Nyuszi hívja játszani.


Turracher Höhe nyáron

A Turracher Höhe egy fennsík a Nockbergen hegyek szívében, ennek a középpontja a Turracher -tó. A Turracher Höhe - a Nockberge szívében- Karintia és Stájerország között fekszik. Ezáltal, a vidék két érdekes régió, a Nockberge (Karintia) és a Murtal (Stájerország) része.

Május vége és november között a majdnem 1.800 méter magasságú Turracher Höhe egy tökéletes hely a hegybarátok számára. A hegy és tó kölcsönhatása adja meg a táj különleges báját. A Turracher See, a Schwarzee és a Zöld tó három idillikus hegyi tó, amelyek a Turracher Höhe-t egyedülállóvá varázsolják. A magaslati levegő kiváló minőségű, kristálytiszta és pollenmentes.

A Turracher Höhe táján található Ausztria legnagyobb cirbolyafenyő erdeje. A cirbolya a tűlevelűeknek egy különös és ritka képviselője. Élettere a magaslatokhoz és az erdős övezet határához van kötve. A cirbolyafenyő rendkívül erős, robusztus fenyőfajta, ami nagyon jól bírja a hideget. Lassan nő, és akár 1000 évig is élhet.

"Alpin+Art+Gallery" múzeum a Turracher Höhén egy rendkívüli kiállítással: "Ametiszt- a drágakövek királynője".

TÚRA

3 tó-körüli túra. A Turracher Höhe stájerországi oldalán tett családi túrán három tó szépségében gyönyörködhetnek a kirándulók.  3 tó túraútja (3-Seen-Weg) a Turracher See-t köti össze a cirbolyákkal és vörösfenyőkkel körülölelt Grünsee-vel, valamint a Schwarzsee-vel. A cirbolya- és vörösfenyőerdők rengetegében elsősorban az ősz jelent nagyszerű élményt. A kiindulási pont 1.800 méter tengerszint feletti magasságban van, ezt követően már alig visz felfelé az út. Könnyű, jeltáblával kitünően megjelölt vándor-körút (kb. 2 óra, 7,2 km), amely a Turracher Höhe legszebb helyeihez vezet. A családok a túra során a kiállított, óriási hegyikristályokkal, a "csendszigettel", az érdekes információs táblákkal és a természet övezte játszóterekkel találkozhatnak.

A Grünsee-hez vezető első szakaszon több állomás is arra invitál, hogy a távolba meredjünk, hegyezzük a fülünket, megtapogassuk a fenyők tobozát vagy írjunk egy verset. Emellett külön feladatok várják a gyermekeket is: próbára tehetik az egyensúlyérzéküket, gyakorolhatják a szlalomfutást és kőembereket építhetnek.

2020 nyarától különleges installációk is várják a túrázókat a Schwarzsee közelében: többek között egy óriáshinta, egy lápkapu és egy táblaerdő. A túrázók pedig már most mezítláb sétálhatnak a tó partján kialakított stégeken és kényelmes fa nyugágyakon ejtőzhetnek. A 7,5 kilométer hosszú túra nagyjából kétórás.

Barbara út. Panorámás kirándulóút, amely szemléletes és tájékoztató módon mutatja be a turrachi hegyivilág különlegességeit

FELVONÓ

PANORAMABAHN TURRACHER HÖHE

"Nocky"s AlmZeit" - Játék- és élményvilág, gyerek túraút 2.000 m magasban, a felvonó hegyállomásán, Nocky Flitzer alpesi hullámvasút indulópontjánál található. (részletek)

Nocky Flitzer. A kalandra vágyók leszáguldhatnak Nocky cikázójával a völgybe 1.600 méteren keresztül. A pálya kanyarogva és meredeken indul 2.000 méteres tengerszint feletti magasságon, így futva keresztül alpesi mezőkön, farakásokon, miközben varázslatos panorámának lehetnek tanúi a résztvevők egészen a völgyig. Az igazi élményről ugratók, hullámok és három extra körpálya gondoskodik. (részletek)

AlmZeit Hütte: közvetlenül a bobpálya mellett, a hegyállomáson található, fantasztikus kilátással a Nockberge hegyekre.

Barbara-út. Panorámás gyalogút, amely szemléletes és tájékoztató módon mutatja be a turrachi hegyivilág különlegességeit. 

KORNOCKBAHN

A modern Kornockbahn 6 személyes ülőfelvonó, kényelmesen felvisz a Turracher Höhe-ról egészen 2.205 m tengerszint feletti magasságba. A Kornock csúcsról panoráma-kilátás nyílik a Nockberge hegyek felé, jó időben pedig egészen a Karawanken hegyekig és a Júliai Alpok felé délen, a Hohe Tauern hegység felé nyugaton és a Dachstein hegytömb felé északon. Innen a legkülönbözőbb hegyi túrautak indulnak a Nockberge hegység csúcsaira.Tartomány:Steiermark
Település:Turracher Höhe
Cím:8864 Turracher Höhe
GPS: 46° 55′ 22.73254″, 13° 52′ 11.78328″
Honlap: http://www.turracherhoehe.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward