» Ausztria

» Ausztria » Steiermark


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Turracher Höhén nyáron is változatos hegyi élmények várják a látogatókat. A gyerekeket pedig Nocky Nyuszi hívja játszani.


Turracher Höhe télen

1763 méteres tengerszint feletti magasságának köszönhetően a Turracher Höhe Ausztria egyik leghóbiztosabb síterepe, amely novembertől májusig változatos téli üdülőhelyként várja a kikapcsolódni vágyókat. A síelőknek és snowboardosoknak összesen 43 kilométernyi hóbiztos sípálya áll rendelkezésére, egészen 2205 méteres magasságig. A változatos sípályakínálat (például a 1,5 km hosszú hópark három különböző nehézségi fokú pályával és egy családi pályával), az XXL fun pálya, a fun cross és a gyerekpálya Ausztria legsokoldalúbb fun mountain ajánlatai közé tartozik.

Vonzó családi ajánlatok, gyermekbarát szálláshelyek, a Turracher See tükörsima jégfelülete, valamint széles és hóbiztos sípályák a teszik teljessé a Nockberge-hegység szívében töltött téli üdülést.

Azt, hogy a szolgáltatás és a minőség a Turracher Höhén nem csupán üres ígéret, hanem alapvető elvárás, a sípályakomornyikok minden nap bizonyítják.

A Karintia és Stájerország határán, 1763 méteres tengerszint feletti magasságban – a Nockberge régió szívében – található hóbiztos fennsík akár 2400 méter magas hegycsúcsokkal és olyan természeti gyöngyszemekkel várja az üdülővendégeket, mint a Turracher See.

Különleges téli élmények

Az 1763 méteres magasságban található Turracher Höhe Ausztria egyik leghóbiztosabb régiója. A szezon már novemberben elkezdődik és egészen május 1-jéig tart. Rengeteg téli szórakozás vár a vendégekre, függetlenül attól, hogy ki mit kedvel: a síelőket és snowboardosokat 43 kilométernyi tökéletesen karbantartott és széles sípálya várja egészen 2205 méteres magasságig, amely tökéletes a sportos kihívásokat keresőknek és a kényelmes síelésre vágyóknak egyaránt.

A fiatal és örökifjú adrenalinfüggők, valamint a különleges kalandokra vágyók is megtalálhatják számításaikat a Turracher Höhén. A síterep egész Ausztria egyik legváltozatosabb téli fun mountain kínálatával büszkélkedhet: a 1,5 kilométer hosszú snowpark 4 pályával rendelkezik (kezdő, közepes, haladó és családi pálya), ugratóival és akadályaival a freestylerek kedvelt célpontja. A közel 1500 méter hosszú, kis ugratókkal, hullámpályával, alagutakkal stb. rendelkező XXL fun pálya a világ egyik leghosszabb élménypályája és önfeledt szórakozást kínál minden korosztály számára.

A gyerekek is jó helyen vannak itt. A Nocky's WinterZeit gyermekpályán Nocky, a Turracher Höhe kabalafigurája és barátai csempésznek vidámságot a síoktatásba. A profiknak ott a funcross pálya, ahol a sí- és snowboardcross példáját követve a sebességé a főszerep. A karbantartó személyzet gondoskodik arról, hogy a pályák mindig tökéletes állapotban legyenek. Napról napra, akárcsak a különféle freestyler és snowboardos eseményeken, ahol mindig pezseg az élet.

Síelés és kikapcsolódás

A tél a Turracher Höhén legalább olyan sokoldalú és egyedi, mint az oda érkező üdülővendégek. Itt garantáltan senki sem fog unatkozni. A kínálat egyedülálló és változatos. A sebesség rajongói széles sípályákon síelhetnek vagy snowboardozhatnak. A feltöltődésre vágyókat 4 különböző, összesen 15 kilométer hosszúságú sífutópálya vonzza. Emellett a hóborította fenyőerdőkön és alpesi mezőkön át vagy a három hegyi tó körül vadregényes és romantikus téli túrát és hótalpas kirándulást is tehetünk.

Az idilli táj könnyed téli sétákra invitál, aki pedig sportos kihívásra vágyik, próbára teheti kitartását egy sítúra során. A befagyott Turracher See természetes jégfelülete ideális feltételeket kínál a korcsolyázáshoz és a jégtekézéshez egyaránt. A természet szerelmesei és a romantikára vágyók lovas szánon ülve fedezhetik fel a hófödte téli tájat. Izgalmas száguldást kínál ezzel ellentétben a Nocky Flitzerrel, az 1,6 kilométer hosszú alpesi hullámvasút, amely télen is használható. Aki pedig valami igazán különlegesre vágyik, az tehet egy felejthetetlen motorosszán-túrát, mint Kanadában vagy Skandináviában.

Sípályakomornyikkal még szórakoztatóbb a síelés

A Turracher Höhén számos módon kiélvezhetjük, minden dimenzióban átélhetjük és testünk minden porcikájával érezhetjük a tél nyújtotta örömöket. A családdal közösen, a legjobb barátokkal vagy egy profi szakemberrel, aki úgy ismeri a régiót, mint a tenyerét: azaz a sípályakomornyikkal, aki szívesen osztja meg a régióval kapcsolatos bennfentes tudását a vendégekkel. A felnőtteket egy pohár proseccóval, a gyerekeket édességgel kényezteti a sípályán. Ha szükséges, a gáláns szakember még zsebkendőt és naptejet is osztogat. Márciustól pedig a sípályakomornyik még helyi, organikus gazdaságokból származó fagylaltot is felszolgál. 

A Turracher Höhe különlegességei

  • Magaslati fekvés 1763 méterrel a tengerszint felett.
  • Kimagasló hógarancia.
  • Hosszú téli szezon novembertől egészen május 1-ig.
  • Az egyik legjobb fun mountain kínálat egész Ausztriában.
  • Téli élmények széles választéka a sípályákon és azokon kívül egyaránt.
  • Változatos téli sportolási lehetőségek.
  • Hosszú és széles sípályák.
  • Egyedülálló sípályakomornyik szolgáltatás.
  • Szinte minden szálláshely közvetlenül a sípálya mellett található.
  • Rusztikus alpesi kunyhók kedves kiszolgálással és regionális termékekkel.

A síterep

  • A síterep 1400 és 2205 méter között fekszik.
  • 15 felvonó: 4 hatszemélyes ülőlift, 1 kombinált felvonó (8 személyes kabinos és 6 személyes ülőlift), 1 kétszemélyes ülőfelvonó, 7 csákányos felvonó, 1 kötélfelvonó, 1 mozgójárda.
  • 43 kilométernyi változatos, különböző nehézségű sípálya: 14 kilométer könnyű (kék), 25,5 kilométer közepes (piros), 3,5 kilométer nehéz (fekete).
  • Turrach Höhe síkör: egyedülálló lehetőség 2205 méteren, a Turracher Höhe síléceken történő megkerülése. A síkör mintegy 12 km hosszú.
  • Éjszakai síelés: minden szerdán a gyakorlópálya felvonójánál.

 FUN MOUNTAIN – vidám kikapcsolódás a sípályákon

  • Turracher Höhe hópark: 1,5 kilométer hosszú, 2030 méteres magasságban található. Beginner Line a kezdőknek, Medium Line és Advanced Line a haladóknak és a profiknak, boxokkal, korlátokkal és ugratókkal.
  • Családi pálya a hóparkban: külön bejárat, laposabb ugratókkal és könnyebb akadályokkal.
  • Új: az XXL Funslope 1,5 kilométeres hosszúságával az egyik leghosszabb funslope pálya a világon.
  • ÚJ: Funcross pálya a még több sebességért és adrenalinért.
  • Kidsslope: kalandpálya Nocky-val, a Turracher Höhe kabalájával a legfiatalabb síelőknek.


Tartomány:Steiermark
Település:Turracher Höhe
Cím:8864 Turracher Höhe
GPS: 46° 55′ 22.73254″, 13° 52′ 11.78328″
Honlap: http://www.turracherhoehe.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward