» Görögország

» Görögország » Kelet-Makedónia és Thrákia » Makedónia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:Római város. A római kori Plotinopoliszt a 98 és 117 között uralkodó Traianus császár alapította és felesége, Plotini tiszteletére nevezte el a települést. A romváros létét a második világháború előtt fedezték fel, 1977-ben és az 1980-as évek elején már folytak a helyszínen feltárások. Feltárták egy nagy terem díszes mozaikpadlóját, amelyet mértani minták mellett delfineken lovagló tengeri nimfák, néreiszek, valamint tengeri kentaurok (ichtiokentauroszok) népesítenek be.

A szakemberek szerint a helyiség egy tipikus triclinium, a római villák hagyományos ebédlőterme. Napvilágra került egy freskó is, amely a 2. század végéről, a 3. század elejéről származik.

A néreiszek a görög mitológia szerint az ötven kék hajú, tengeri nimfa, akik a tenger mélyén, ezüstös barlangokban laktak, és tánccal, zenével szórakoztatták magukat, valamint a tenger többi istenét. Mint jóságos és segítőkész istennők, oltalmazták a hajósokat és gyakran kísérték útjára Poszeidónt is. A tengeri kentaurok teste lólábakon pihen, hátul viszont halfarokban végződnek.Tartomány:Kelet-Makedónia és Thrákia
Cím:Didymoticho
GPS: 41° 20′ 58.1298″, 26° 29′ 49.25004″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward